15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    START Project: Η τεχνολογία δίνει ξανά ραντεβού στην Κυψέλη

    Το κουδούνι της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους για το Start Project χτύπησε στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων παρουσία φορέων, συνεργατών και μαθητών.

    Εικ.1

    Προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για όλους, το START Project έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος στην καρδιά της Κυψέλης, ανοικτός για όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 34 κύκλοι μαθημάτων, ενώ περισσότεροι από 6.000 πολίτες έχουν επωφεληθεί μέσα απ’ τα εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και τις ομιλίες στα σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος.

    Η καινούργια χρονιά περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους του φορέα διαχείρισης Socialinnov, του εκπαιδευτικού βραχίονα του Found.ation. Σε μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους δεν επαναπαύονται και θέλουν να αναπτύσσονται διαρκώς.

    Στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνεται το START School of Code, το οποίο άνοιξε πριν μερικές ημέρες τις πόρτες του για να υποδεχτεί 15 υποψηφίους που θα εκπαιδευτούν στον προγραμματισμό και συγκεκριμένα στο FrontEnd Development, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 3 μηνών. Οι υποψήφιοι, μετά την εκπαίδευση τους, θα συνδεθούν με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό κύκλο στο Back-End Development τον Ιανουάριο του 2020.

    Εικ.3

    Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η έναρξη του START School of Business, που θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, ώστε να ανταποκριθούν στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 ενότητες μαθημάτων όπως: ψηφιακό μάρκετινγκ, επιχειρηματική επικοινωνία και ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης.

    Το Start Project υλοποιείται από την Socialinnov με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Microsoft, της PwC Greece και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles