18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    SteelSeries Arctis 1 Review: «Η απόλυτη budget-friendly πρόταση στα gaming headsets»!

    Ο ήχος όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για κάθε gamer που θέλει να πρωταγωνιστήσει και η SteelSeries είναι η κατεξοχήν εταιρεία που αντιλαμβάνεται και αφουγκράζεται πλήρως τις ανάγκες των gamers. Με τη σειρά Arctis η SteelSeries, δείχνει να έχει στο οπλοστάσιο της μια premium σειρά από gaming headsets, τα οποία έρχονται για να πιστοποιήσουν το υψηλό επίπεδο της στον gaming ήχο και το κυριότερο να καλύψουν οικονομικά τους… πάντες  (τόσο εκείνους που θέλουν να κινηθούν πιο οικονομικά, όσο κι εκείνους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δαπανήσουν κάτι περισσότερο για την αγορά ενός gaming headset αξιώσεων). Για πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά το Arctis 1, ένα gaming headset που όπως θα διαπιστώσετε θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των budget-friendly headsets.

    Υψηλή ποιότητα… on a budget!

    Είναι σύνηθες το φαινόμενο οικονομικά προσιτά gaming headsets να θυσιάζουν πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά για να μπορούν να κρατήσουν χαμηλά την τιμή. Έτσι λοιπόν πολλές φορές τα gaming headsets που βρίσκονται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ να αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για το Arctis 1, το οποίο δείχνει να συνδυάζει όχι μόνο ανεπτυγμένα features, αλλά και αρκετά χαμηλή τιμή (κοστίζει περίπου 55 με 60 ευρώ). Πιο συγκεκριμένα, το design του είναι sleek και απλό, χωρίς πολλές φαμφάρες (δεν υπάρχει για παράδειγμα RGB lighting και άλλα πιο ατμοσφαιρικά features), δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη λειτουργικότητα. Παρόλα αυτά, από σχεδιαστικής απόψεως η απλότητα του βγάζει μια γοητεία. Παράλληλα, η στιβαρότητα και η ποιοτική κατασκευή είναι δυο στοιχεία που δεν απουσιάζουν, όπως επίσης και η άνεση που προσφέρουν.

    Στο αριστερό earcup θα βρείτε τοποθετημένα όλα τα buttons ελέγχου, καθώς περιλαμβάνει το κουμπί για την αυξομείωση του ήχου, το mute του μικροφώνου, όπως επίσης και την υποδοχή για να τοποθετήσετε το αποσπώμενο μικρόφωνο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ύπαρξη του αποσπώμενου μικροφώνου θα κάνει τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη, καθώς εάν για παράδειγμα λατρεύετε τα single player games, μπορείτε απλώς να το αφαιρέσετε και έτσι να νιώσετε ακόμη μεγαλύτερη άνεση (πράγμα το οποίο δεν θα συνέβαινε σε μια πρόταση με ενσωματωμένο μικρόφωνο). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα audio/mic splitter cable για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

    Τα δε earcups είναι αρκετά μαλακά και διακρίνονται για την απαλότητα που προσφέρουν, ενώ και το headband είναι αρκετά ελαφρύ και έτσι η πολύωρη χρήση του δεν πρόκειται να σας προβληματίσει, παρά το γεγονός ότι το headset είναι αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις. Επιπλέον, η εύκολη προσαρμογή στο σχήμα κεφαλιού του εκάστοτε χρήστη αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα της  budget-friendly πρότασης που μας έρχεται από την SteelSeries.

    Δυναμικό performance!

    Το Arctis 1 είναι πλήρως συμβατό με PC και Mac, αλλά και όλες τις κονσόλες (PS4, Xbox One και Nintendo Switch), έτσι λοιπόν μπορείτε να το συνδέσετε εύκολα παντού (ακόμη και με smartphone – tablet για τους φανατικούς φίλους του mobile gaming). Επιπλέον, το Arctis 1 βασίζεται στους ίδιους ποιοτικούς drivers που βρίσκονται και στο πιο high-end Arctis 7 (20-20000 Ηz, 32Ω, 100dB), παρέχοντας την απόδοση υψηλής πιστότητας, η οποία χαρακτηρίζει όλα τα gaming headset της SteelSeries.

    Εστιάζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο νευραλγικό τομέα του performance, το Arctis 1 παίρνει άριστα στον τρόπο με τον οποίο απλώνεται o ήχος προς κάθε κατεύθυνση (κάθε ηρωική στιγμή ή τα gunfights στο Overwatch φτάνουν με crystal clear ποιότητα στα αυτιά σας), ενώ κάθε ηχητική λεπτομέρεια αποδίδεται με εξαιρετική πιστότητα, δείγμα του ότι και ακόμη και σε ένα πιο οικονομικό προϊόν, το όνομα SteelSeries αποτελεί εγγύηση ποιότητας. Αν και το μπάσο δεν είναι από τα πιο δυναμικά που υπάρχουν στην αγορά, καθώς δείχνει λίγο «αδύναμο» σε ορισμένες περιπτώσεις παρόλα αυτά είναι το αποτέλεσμα που παράγει είναι αρκετά ικανοποιητικό (ας μην ξεχνάμε και την κατηγορία που ανήκει άλλωστε). Και επειδή λογικό είναι να αναφερόμαστε στις gaming «εφαρμογές» του Arctis 1, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την εξαιρετική του απόδοση όταν ακούσαμε μια σειρά από διαφορετικού τύπου μουσικά tracks. Και πάλι το «μικρό» των Arctis δεν μας απογοήτευσε, είτε το δοκιμάσαμε με πιο δυναμικά κομμάτια είτε με πιο «ορχηστρικά» τα οποία περιλάμβαναν καθαρά vocals.

    Η δε ποιότητα του μικροφώνου είναι top! Το Arctis 1 φέρει μικρόφωνο ClearCast που σημαίνει ότι ενσωματώνει noise cancelling δυνατότητες. Πραγματικά η απόδοση του μικροφώνου παίρνει άριστα με τόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η φωνή του χρήστη ακούγεται με καθαρό και φυσικό τρόπο. Αναμφίβολα, οι λάτρεις των online multiplayer shooters ή οποιοδήποτε squad-based και co-op τίτλου, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Στα plus του μικροφώνου είναι ότι φέρει επίσης πιστοποίηση Discord.

    Τα κάνει όλα και συμφέρει!

    Αν και το Arctis 1 σίγουρα δεν μπορεί να πιάσει τα υψηλότερα στάνταρ των μεγάλων αδελφών του, ωστόσο το προσιτό gaming headset της SteelSeries προσφέρει τέλειο ήχο και άνεση, ενώ μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε πλατφόρμα. Μάλιστα, όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να το αποκτήσετε, για αυτό δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα κάνει όλα και… συμφέρει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles