15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Stephen Hawking: Πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατό σε Σελήνη και Άρη, είναι θέμα επιβίωσης!

    O Stephen Hawking έχει προειδοποιήσει πολλές φορές την ανθρωπότητα ότι το μέλλον της είναι …εκτός Γης και τώρα δεν μπορεί να γίνει περισσότερο ξεκάθαρος. Σε φεστιβάλ επιστήμης και μουσικής στη Νορβηγία, σημείωσε ότι έως το 2025 πρέπει να φτάσουμε στον Άρη, κάτι που είναι “ζήτημα ζωής και θανάτου”, καθώς είναι πολύ πιθανόν να πάει κάτι στραβά στη Γη τα επόμενα χρόνια.

    Stephen Hawking

    Σύμφωνα με τον Hawking, οι μεγάλες χώρες πρέπει να επισπεύσουν την αποστολή αστροναυτών και τη δημιουργία βάσεων σε Σελήνη και Άρη. Έτσι, έως το 2020 πρέπει να έχουμε φτάσει εκ νέου στη Σελήνη ώστε να χτίσουμε κατόπιν μία βάση εκεί, ενώ έως το 2025 πρέπει να δημιουργήσουμε μία βάση και στον Άρη. Ακόμη καλύτερα θα ήταν, όπως σημειώνει, να καταφέρουμε να αποικήσουμε τους πλανήτες του κοντινότερου άστρου στη Γη, του Εγγύτατου του Κενταύρου, όπου υπάρχουν ενδείξεις φιλοξενίας ζωής. Πρόκειται ωστόσο για απόσταση περίπου 4,5 ετών φωτός, που με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι εύκολο να φτάσει μία αποστολή από τη Γη, καθώς θα χρειαζόταν τρία εκατομμύρια χρόνια για ένα τέτοιο ταξίδι.

    Ο Hawking επιμένει ότι τα διαστημικά ταξίδια είναι απαραίτητα για να υπάρχει μέλλον στην ανθρωπότητα, καθώς η Γη απειλείται ολοένα και περισσότερο από παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των φυσικών πόρων και η κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

    “Ξεμένουμε από χώρο και τα μόνα μέρη για να πάμε είναι οι άλλοι κόσμοι. Είναι πια καιρός να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Ίσως η εξάπλωσή μας σ’ αυτά είναι το μόνο πράγμα που θα μας σώσει από τους εαυτούς μας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουν τη Γη” σημειώνει ο Hawking, που πιστεύει ότι το μέλλον του πλανήτη μας είναι περιορισμένο.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles