22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Steve Yegge, πρώην εργαζόμενος της Google: «Είναι αλαζονική, συντηρητική και δεν μπορεί να καινοτομήσει»!

    Ο Steve Yegge, είναι ένας πρώην εργαζόμενος της Google για περισσότερο από 13 χρόνια,που επέλεξε να τερματίσει την σταδιοδρομία του εκεί. Αν και κάτι τέτοιο σπάνια δημιουργεί πρωτοσέλιδα, οι τελευταίες λέξεις πριν φύγει, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρουσιάζονται παρακάτω. Σύμφωνα με τον Yegge, ο οποίος κατείχε τη θέση του Senior Staff Software Engineer, ένας από τους κύρους λόγους της αποχώρησής του ήταν η μετατροπή της εταιρείας σε μια που εστίαζε στους ανταγωνιστές και όχι στον πελάτη, με αποτέλεσμα το περιβάλλον πλέον να μην αποτελεί έμπνευση για αυτόν. Ωστόσο όμως, δεν ήταν οι μοναδικοί λόγοι της αποχώρησής του.

    google

    Ο κύριος λόγος που έφυγα από την Google, είναι ότι πλέον δεν μπορούν να καινοτομήσουν. Σχεδόν την έχασαν αυτήν την δυνατότητα. Πρώτον είναι συντηρητικοί. Έχουν εστιάσει τόσο στο να προστατέψουν αυτό που έχουν αποκτήσει, που φοβούνται τη λήψη ρίσκων και την πραγματική καινοτομία. Δεύτερον, έχουν βυθιστεί στην πολιτική. Τρίτον, η Google είναι αλαζονική.

    Ο Yegge συνεχίζει να υποστηρίζει, ότι η Google παραμένει από τα καλύτερα μέρη για να εργαστεί κάποιος στη γη. Συνεχίζει, εξηγώντας προσεκτικά πως κάθε μεγάλη ανακοίνωση προϊόντος εκ μέρους της τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί απάντηση στην πρόοδο του ανταγωνισμού και όχι απάντηση στο αίτημα του καταναλωτή. Εστιάζει στη λογική “me-too” για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας προϊόντα -αντίγραφα. Αναφέρει ως παράδειγμα το Google+, ως απάντηση στα Facebook, το Google Cloud στα Amazon Web Services, το Allo στα WhatsApp, την Google Assistant στο Apple Siri.

    Ανάλογη εντύπωση έχει και για άλλες εταιρείες του χώρου, όπως Oracle, Twitter, Apple, eBay, Microsoft, Adobe, SalesForce αλλά και για όλες τις μεγάλες εταιρείες της Silicon Valley. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζει την Google. Και το 2011 είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια ανάλογη δημοσίευσή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles