13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαίνει η Xiaomi

    Η Xiaomi είναι, μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο. Ωστόσο, δεν περιορίζεται στα πατίνια και στα ποδήλατα… έχει ήδη μια γκάμα ηλεκτρικών scooter (αν και δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην Ευρώπη) και σύμφωνα με αναφορές, ετοιμάζει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

    Οι αναφορές έρχονται από κινέζικα ΜΜΕ και υποστηρίζουν πως ο ίδιος ο CEO της, Lei Jun, ηγείται του project. Σύμφωνα με το LatePost, τα πλάνα της Xiaomi για την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Το project έχει κωδική ονομασία Micar και ξεκίνησε το 2018. Να σημειωθεί πως ο Lei Jun είχε συνάντηση με τον Elon Musk της Tesla, αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 2013.

    Τι θα σήμαινε μια τέτοια κίνηση από τον κινέζικο κολοσσό; Σίγουρα θα “τάραζε” τα νερά στην αγορά αφού η Xiaomi έχει τα μέσα και τους πόρους να ανταγωνιστεί σχεδόν οποιονδήποτε κατασκευαστή. Έχει το τεχνολογικό know-how μέσω της αγοράς smartphones, αλλά και την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα ηλεκτρικά πατίνια της. Έχει αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Φυσικά, έχει μια τεράστια αγορά με μεγάλη ζήτηση για EVs, αυτήν της Κίνας, στην οποία θα βασιστεί.

    Η Xiaomi έχει επενδύσει στο παρελθόν σε κινέζικα EV brands, όπως η Xpeng Motors αλλά και η Nio. Έχει δείξει, λοιπόν, το ενδιαφέρον της για τον κλάδο των μεταφορών και δεν θα προκαλέσει εντύπωση σε κανέναν η είσοδό της στην αγορά. Το μόνο ερώτημα είναι… “πότε” θα το κάνει και αν θα “προλάβει” τον ανταγωνισμό. Όπως την Apple, για παράδειγμα, που θέλει να λανσάρει το EVs της το 2024.

    Πηγή: GetElectric.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles