24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στην εικονική πραγματικότητα “επενδύει” το Tik Tok

    Το Tik Tok έχει κατορθώσει να αποτελεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απήχησή του είναι ιδιαίτερα υψηλή στο νεανικό κυρίως κοινό, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην πορεία της.

    Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing, χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Tik Tok, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

    Νέα εξαγορά για την ByteDance

    Η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, ετοιμάζεται όμως να εισέρθει στην εικονική πραγματικότητα με μια νέα εξαγορά. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, απέκτησε τη νεοσύστατη εταιρεία Pico που έχει έδρα στο Πεκίνο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακουστικών εικονικής πραγματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ακουστικά της συστήματα διατίθενται σε επιχειρήσεις και σε καταναλωτές στην Ασία.

    Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι απολύτως γνωστές. Σε ανακοίνωση της πάντως η εταιρεία ανέφερε: «ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογίας software και hardware της Pico, καθώς και η μεγάλη τεχνογνωσία της ομάδας θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο του VR όσο και μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα smart glasses του Facebook θα φέρουν την υπογραφή της Ray-Ban!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles