15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στην εποχή του metaverse εισέρχεται το Βατικανό

    Αφού έκαναν όλο τον πλανήτη να ασχολείται με αυτά, τα NFTs κατάφεραν, όπως όλα δείχνουν, να βρουν μια θέση στην «καρδιά» της καθολικής εκκλησίας. Το Βατικανό εξέπληξε τους πάντες πρόσφατα με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την metaverse developer Sensorium. Η εταιρεία θα αναπτύξει την πρώτη στην ιστορία VR και NFT gallery που θα φιλοξενήσει την τέχνη του Βατικανού.

    Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Humanity 2.0 θα συνεργαστεί μαζί με τη Sensorium πάνω σε αυτό το project. Η συλλογή έργων τέχνης του Βατικανού, η οποία χρονολογείται από το 16ο αιώνα, περιλαμβάνει περίπου 800 έργα από 250 διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Michelangelo, Raphael, Marc Chagall, Salvador Dalí, Paul Gauguin, Wassily Kandinsky, Vincent van Gogh και Pablo Picasso.

    Το Βατικανό έχει ως βασικό στόχο να φέρει την κληρονομιά του, όπως χειρόγραφα, αριστουργήματα και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες, στο metaverse, προκειμένου να καταστεί προσιτή στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αφού κάποιοι μπορεί να μη μπορέσουν ποτέ να επισκεφτούν το Βατικανό. Η συνεργασία με τη Sensorium μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το στόχο, με τη βοήθεια φυσικά της τεχνολογίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Twitter: Θα υπάρξουν τελικά χρεώσεις μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles