21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στην Ινδία θα κατασκευάζονται πλέον τα iPhone

    Νομοτελειακά, οι “χρυσές μέρες” της φθηνής παραγωγής προϊόντων στην Κίνα, κάποτε θα τελειώσουν. Πολλές εταιρείες ήδη αρχίζουν να στρέφονται σε άλλες χώρες για την παραγωγή των προϊόντων τους, ακόμα και να την “επαναπατρίζουν”. Οι τελευταίες πληροφορίες για την Apple επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

    Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εργοστάσια σε Ινδία και Βιετνάμ για την παραγωγή των προϊόντων της. Βέβαια, αυτό οφείλεται όχι μόνο στο αυξανόμενο κόστος εργασίας στην Κίνα, αλλά και στις τεταμένες σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, οι οποίες ίσως δεν εξομαλυνθούν ούτε επί Biden. Το iPhone 12 θα αρχίσει να παράγεται στην Ινδία μέσα στο Q1 2021 ενώ iPads και HomePods θα αρχίσουν να παράγονται στο Βιετνάμ.

    Σημειώνεται πως το HomePod κατασκευαζόταν εξ’αρχής και στο Βιετνάμ αλλά η Apple μεγαλώνει τον όγκο παραγγελιών της προς τη συγκεκριμένη κατασκευαστική μονάδα. Επίσης, AirPods και MacBooks θα παράγονται στο Βιετνάμ. Πάντως, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως η Apple θα αλλάξει και… συνεργάτες. Η Foxconn, η οποία κατασκευάζει τα iPhones εδώ και πολλά χρόνια, έχει επενδύσει $270 εκ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Vitenam.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles