23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Στην κορυφή του κόσμου το HUAWEI WATCH Ultimate συνόδευσε τον αλεξιπτωτιστή πλαγιάς, Li Shengtao, καθώς πέταξε στα 8.000μ!

    O κινέζος αθλητής paragliding Li Shengtao, ή αλλιώς Mu Zi, απογειώθηκε από το South Col, του Έβερεστ σε ύψος 8.000μ μέσα σε ένα ανεμόπτερο, με μοναδική πηγή ενέργειας, τον άνεμο. Μετά από πτήση 20 λεπτών, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην ενδεδειγμένη περιοχή με βάση εκκίνησης στα 5.400μ, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για τους Κινέζους συναθλητές του. Έτσι, έγινε ο πρώτος αθλητής από την Ασία που κατάφερε να πετάξει με μονό ανεμόπτερο από τέτοιο ύψος.

    Ο Mu Zi στο βουνό Everest

    Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη ανάβαση του Έβερεστ και, ταυτόχρονα, σηματοδοτείται η πρώτη πτήση από το Νότιο Col του Εβερεστ, που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Νεπάλ. Ο Mu Zi είναι ο δεύτερος paraglider στην ιστορία, που του έχει επιτραπεί να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Πριν φτάσει όμως στο να πετάξει, έπρεπε να αντιμετωπίσει μια σειρά από τεχνικές και ρυθμιστικές πιστοποιήσεις. Στο τέλος, μόλις μια εβδομάδα από την προγραμματισμένη πτήση, κατάφερε να κατοχυρώσει την άδεια πτήσης, που απαιτούνταν για μια τέτοια ιδιαίτερη πτήση.

    Ο Mu Zi όταν ολοκλήρωσε την πτήση του
    Η κορυφή του Everest, φωτογραφισμένη από την ομάδα του Mu Zi

    Σε αυτό το εγχείρημα, ο Mu Zi, είχε μαζί του το HUAWEI WATCH Ultimate. Σχεδιασμένο για απαιτητικές υπαίθριες δραστηριότητες, ήταν εκεί για να καταγράφει τα πάντα γύρω από το σπουδαίο κατόρθωμά του. Κατά την διαδικασία της παραμονής του για ένα μήνα στο Έβερεστ όπως και στην ορειβατική εκπαίδευση που προηγήθηκε, το HUAWEI WATCH Ultimate, βοήθησε τον Mu Zi, παρακολουθώντας συνεχώς τους σωματικούς δείκτες του. Η υποστήριξη που προσέφεραν οι προηγμένες λειτουργίες του ρολογιού με το Expedition Mode, ήταν ανεκτίμητη κατά την ανάβαση στο σημείο εκκίνησης.

     

    Το να αποπειραθεί κάποιος να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, δεν είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια μέρα, καθώς απαιτεί σημαντική και ενδελεχή προετοιμασία, όπως και πολύ καλή επίγνωση τόσο της σωματικής κατάστασης, αλλά και των συνθηκών που επικρατούν. Με το Expedition Mode του HUAWEI WATCH Ultimate, ο χρήστης απολαμβάνει απόλυτη ακρίβεια τοποθεσίας, χάρη στο dual-band GPS.

    Πέρα από τις συμβατικές λειτουργίες ενός adventure smartwatch, το HUAWEI WATCH Ultimate ενημερώνει τον χρήστη και για εξωγενείς παράγοντες, όπως υψόμετρο, ατμοσφαιρική πίεση και έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτή η πληθώρα πληροφοριών βοηθούν τον χρήστη να είναι πάντα ενημερωμένος τόσο για την υγεία όσο και για την πορεία του, σε συνδυασμό με τις καιρικές αλλαγές που προκύπτουν.

    Είναι γνωστό πως σε κάθε υπαίθρια δραστηριότητα μακριά από τον αστικό ιστό, βασική αρχή είναι η ασφαλής πλοήγηση από το σημείο Α στο σημείο Β. Το να χαθεί κάποιος κατά την διάρκεια πεζοπορίας, εκτίθεται σε άγνωστους κινδύνους, όπως το να μην μπορεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με το Expedition Mode του smartwatch, αποθηκεύονται, αυτόματα, οι διαδρομές που ακολουθεί ο χρήστης και σημειώνει σημεία, όπως πχ. «αφετηρία», «τερματισμός», «κίνδυνος», «κορυφή». Ακόμα και εκτός σύνδεσης, το ρολόι μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τον χρήστη στην αφετηρία, ενώ διαθέτει χρήσιμα εργαλεία, όπως εγχειρίδια με πολύτιμες πληροφορίες για την ύπαιθρο και φακό.

    Ακόμα και σε ακραίες συνθήκες πάγου ή ζέστης, το HUAWEI WATCH Ultimate έχει σχεδιαστεί για να αντέχει. Το σώμα του HUAWEI WATCH Ultimate δημιουργήθηκε από πρωτοποριακό κράμα υγρού μετάλλου με βάση το ζιρκόνιο, ένα νέο υλικό που χρησιμοποιείται στα πολυτελή ρολόγια υψηλών προδιαγραφών και για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε ένα smartwatch. Με μοναδικές ιδιότητες, αντιστέκεται στην παραμόρφωση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, ενώ είναι ανθεκτικό ακόμα και στην πιο σκληρή χρήση.

    Η απαράμιλλη απόδοση του HUAWEI WATCH Ultimate μαζί με την μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, αφήνει τους χρήστες να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης.

    Ο Mu Zi κατά την διάρκεια της ανάβασης

    Όπως το άγνωστο αποτελεί για τους λάτρεις της περιπέτειας μια πρόκληση για εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη, έτσι και το HUAWEI WATCH Ultimate έχει σχεδιαστεί για να χαράξει τον δικό του δρόμο με καινοτόμες τεχνολογίες και λειτουργίες. Αριστοτεχνικά σχεδιασμένο με τα καλύτερα υλικά, σπάει τους κανόνες της βιομηχανίας και προχωράει συνεχώς για να είναι δίπλα σας σε κάθε στιγμή της ζωής σας, είτε αφορά δουλεία, διασκέδαση ή ξεκούραση.

    Με κάθε αγορά ενός HUAWEI Watch Ultimate, από 15 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2023, κερδίζετε δωρεάν επαγγελματικό μάθημα κατάδυσης με επαγγελματία εκπαιδευτή δυτών, από το πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κέντρο καταδύσεων “SCHOOL OF DIVING“.

    Το HUAWEI WATCH Ultimate είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το δίκτυο των επίσημων συνεργατών της Huawei.*

    *Για περισσότερες πληροφορίες και για να εξαργυρώσετε το δώρο σας, μπορείτε να καλέσετε στην εξυπηρέτηση πελατών της Huawei στο: 2111988000.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles