21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στην Κύπρο για ένα μήνα η Διαδραστική Έκθεση του Ερευνητικού Οργανισμού CERN

    Τη Διαδραστική Έκθεση του Ερευνητικού Οργανισμού CERN, θα φιλοξενήσει στην Κύπρο από τις 25 Απριλίου 2020 μέχρι τις 24 Μαϊου 2020 το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας».

    Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει δημιουργηθεί από το CERN με την υποστήριξη του Dudley Wright Foundation και «περιοδεύει» από χώρα σε χώρα, με στόχο την προώθηση επιστημονικών γνώσεων και δεδομένων στο ευρύ κοινό με απλοποιημένο τρόπο. Αναφέρεται στα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και την εξέλιξη του Σύμπαντος, καθώς και στην συνεισφορά του CERN και των πειραμάτων που διεξάγονται στην προσπάθεια των επιστημόνων να απαντήσουν σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη φυσική.

    Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 28 της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων από τις 25 Απριλίου 2020 μέχρι τις 24 Μαϊου 2020 και θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 9:00 – 13:00 για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων (Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης), ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 – 19:00 θα είναι ανοικτή στο κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    Το ΙδΕΚ καλεί όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν κάποια εκδήλωση / δραστηριότητα την εν λόγω χρονική περίοδο σε παρακείμενο χώρο που έχει εξασφαλιστεί στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, να συμπληρώσουν την σχετική Δήλωση Ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2020. Οι εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται είτε μόνο μια συγκεκριμένη ημερομηνία είτε και να επαναλαμβάνονται κατά την περίοδο 25 Απριλίου – 24 Μαΐου 2020, ενώ ο χαρακτήρας τους θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διαδραστικός και ελκυστικός για τα παιδιά ή / και το ευρύ κοινό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο παρελθόν η Εβδομάδα περιλάμβανε μεταξύ άλλων, επιστημονικά καφενεία, προβολές ταινιών σε κινηματογράφο και τηλεόραση, αθλητικές δραστηριότητες, διαλέξεις σε σχολεία, εργαστήρια συγγραφής προτάσεων, παιχνίδια, διαγωνισμούς κλπ. Οι εκδηλώσεις που θα συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα, θα τύχουν της στήριξης του Ιδρύματος σε θέματα προβολής και θα πλαισιωθούν από ενιαίο γραφιστικό σχεδιασμό.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22205038 και 22205053.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles