18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στην Πράγα για το λαμπερό, ευρωπαϊκό λανσάρισμα του νέου «βασιλιά» της mid-range κατηγορίας, Honor 8X

    Στη “χρυσή πόλη”, την Πράγα, βρεθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, προσκεκλημένοι της Honor, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά το Honor 8X, ένα από τα πιο ξεχωριστά mid-rangers που έχουμε δει μέσα στη χρονιά, μία συσκευή που αποδεικνύει ότι δε χρειάζεται να ξοδέψετε τα χρήματα μίας ναυαρχίδας για να έχετε στα χέρια σας ένα smartphone που θα σας προσφέρει ό,τι πραγματικά αναζητάτε.

    prague

    Η Honor, ένα brand που, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, δίνει έμφαση σε όσους “αισθάνονται νέοι στην καρδιά”, γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η μεσαία κατηγορία συσκευών για τα σημερινά budgets, έτσι δε δίστασε να διοργανώσει ένα λαμπερό event για το λανσάρισμα του Honor 8X στην Ευρώπη.

    To -βαμμένο στα χρώματα της Honor- τραμ που μας οδήγησε στο χώρο της παρουσίασης του Honor 8X
    To -βαμμένο στα χρώματα της Honor- τραμ που μας οδήγησε στο χώρο της παρουσίασης του Honor 8X

    Ένα event, μάλιστα, που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από παρουσιάσεις ναυαρχίδων. Σε έναν, πραγματικά εκθαμβωτικής ομορφιάς, χώρο, το μαγευτικό Spanish Hall, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στο κάστρο της Πράγας, γνωρίσαμε από κοντά τη συσκευή.

    Honor-8X-prague-launch-01

    Honor-8X-prague-launch-02

    Μας υποδέχθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Honor, George Zhao, ο οποίος μαζί με τον Alex Wang, επικεφαλής του region μας, παρουσίασαν το Honor 8X στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, αλλά και τους Honor fans, που πάντα δίνουν το “παρών” στα events της εταιρείας.

    Honor-8X-prague-launch-03

    To Honor 8X είναι μία ξεχωριστής σχεδίασης πρόταση με οθόνη 6,5 ιντσών Honor FullView με notch, με την παρουσίαση να δίνει έμφαση στο 91% screen-to-body-ratio, που εξασφαλίζει σώμα 5.5’’ ώστε την κρατάτε άψογα στο χέρι σας. Η Honor χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία chip-on-film (COF) και πατενταρισμένο σχεδιασμό κεραίας, επιτυγχάνοντας πολύ μικρά bezels (ενδεικτικά το κάτω bezel της, όπως αναφέρθηκε, είναι μόλις 4.25mm).

    Honor-8X-prague-launch-04

    Η συνολική σχεδίαση της συσκευής έχει εμπνευστεί από το “κλασικό” στιλ, διαθέτοντας ένα συνδυασμό από μεταλλικό “σκελετό” με χρήση από 2.5 double texture Aurora Glass που προσφέρει ένα εξαιρετικά κομψό και εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα για την κατηγορία του. Διαθέτει μάλιστα 15 στρώματα γυαλιού, δημιουργώντας διαφορετικές αντανακλάσεις ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάτε.

    Honor-8X-prague-launch-05

    Στο κομμάτι των καμερών, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε φυσικά αναφορά στην dual-lens camera με αισθητήρες 20MP και 2MP και μεγάλο διάφραγμα f/1.8. Η υποστήριξη AI εξασφαλίζει την αναγνώριση 22 διαφορετικών κατηγοριών θεμάτων που αφορούν περισσότερα από 500 “σενάρια”, ώστε να υπάρχουν οι βέλτιστες ρυθμίσεις για κάθε λήψη σας. Φροντίζει, όμως, και για τις άψογες νυχτερινές λήψεις σας με τη βοήθεια ενός AI-enabled Multi-frame stabilization και έχοντας δυνατότητα έκθεσης 6 δευτερολέπτων για άψογο φωτεινό αποτέλεσμα. Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει και τις λήψεις σας σε κίνηση (AI Sport Shot), ενώ υποστηρίζεται και το super slow-motion στα 480fps με ανάλυση 720p. Φυσικά, δε θα μπορούσε να παραλειφθεί και η παρουσία selfie camera 16MP, επίσης με AI δυνατότητες, night selfie και 8 “σενάρια” αναγνώρισης.

    Honor-8X-prague-launch-07

    Επεξεργαστής του Honor 8X είναι ο Kirin 710 με 8 πυρήνες (4xA73 & 4A53) και Mail 651 GPU, ενώ υποστηρίζεται η τεχνολογία GPU Turbo που υπάρχει στις τελευταίες συσκευές των Huawei και Honor. Η RAM φτάνει τα 4GB και ο αποθηκευτικός χώρος τα 64GB ή τα 128GB (στην Ελλάδα θα δούμε την πρώτη έκδοση). Στη συσκευή υπάρχουν, μάλιστα, τρία ανεξάρτητα card slots (δύο για τις κάρτες SIM και ένα για τη microSD χωρητικότητας έως 400GB).

    Honor-8X-prague-launch-08

    H μπαταρία του Honor 8X φτάνει σε χωρητικότητα τα 3.750mAh, εξασφαλίζοντάς σας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Honor, 7,2 ώρες αναπαραγωγής video, 60 ώρες αναπαραγωγής ήχου και 42,8 ώρες ομιλίας.

    Honor-8X-prague-launch-09

    Η Honor αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη νέα ρύθμιση Eye Confort του Honor 8X, καθώς η συσκευή είναι η πρώτη της αγοράς που είναι πιστοποιημένη από τo φορέα TÜV Rheinland, εξασφαλίζοντας την ξεκούραστη ανάγνωση της οθόνης της χάρη στη μείωση της ακτινοβολίας του μπλε φωτός. Επιπλέον, μάθαμε και για το Elevator Mode, που εξασφαλίζει ταχύτατη επανασύνδεση σε δίκτυα 4G σε περίπτωση που χάσετε το σήμα (π.χ. σε κάποιο ασανσέρ), καθώς και για τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κομμάτι της ποιότητας των κλήσεών σας.

    Honor-8X-parousiasi

    Το ταξίδι μας στην Πράγα ήταν μία ευκαιρία να δούμε από κοντά πρώτοι αυτή την ξεχωριστή συσκευή, που σίγουρα θα “παίξει πολύ” το επόμενο διάστημα στην αγορά.

    Οι Honor Fans στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους. Ανάμεσά τους και η ελληνική αποστολή...
    Οι Honor fans στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους Honor 8X. Ανάμεσά τους και η ελληνική αποστολή…

    Το Honor 8X θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στα τέλη Οκτωβρίου -αποκλειστικά από τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός- σε μπλε και μαύρο χρώμα με κόστος 299 ευρώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles