15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στις φλόγες ουρανοξύστης στη Μόσχα που θέλει να γίνει το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη. Οι φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Federation Tower της Μόσχας, έναν ουρανοξύστη υπό κατασκευή που φιλοδοξεί να γίνει σύντομα το πιο ψηλό κτίριο στην Ευρώπη.


    Η φωτιά που καίει σε 300 περίπου τ.μ. του κτιρίου έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν εργαζόμενοι από τον ουρανοξύστη, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Έχει ξεσπάσει στον 67ο όροφο (250 μέτρα από το έδαφος) και έχει επεκταθεί, όπως φαίνεται, και σε σημεία του 66ου και του 65ου ορόφου.

    Οι αρχές έχουν περιφράξει την περιοχή γύρω από το κτίριο, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος. Οι εικόνες όμως που έχουν κυκλοφορήσει από τη φωτιά είναι εντυπωσιακές και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί κάποιος να την δει από 10 χιλιόμετρα μακριά. Μάρτυρες αναφέρουν ότι μοιάζει με ένα “πύρινο στέμμα” στην κορυφή του κτιρίου.

    Το Υπουργείο Έκτακτων Αναγκών της Ρωσίας έχει αποστείλει δύο ελικόπτερα ΚΑ-226 στην περιοχή, θορυβημένο από την έκταση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από σκουπίδια, ενώ έχει βαθμολογηθεί με 4 στα 5 επίπεδα από πλευράς δυσκολίας για τους πυροσβέστες.

    Το κτίριο είναι ασφαλισμένο και δεν υπάρχει ακόμη καμία εκτίμηση για το μέγεθος της ζημιάς. Βρίσκεται υπό κατασκευή τα τελευταία 10 χρόνια και, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποτελέσει το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, φτάνοντας τα 509 μέτρα συμπεριλαμβανομένης της κεραίας στο πάνω μέρος του. Θα αποτελείται από δύο “πύργους” τριών πλευρών τον ανατολικό (ύψους 243 μέτρων) και το δυτικό (ύψους 360 μέτρων). Στις φλόγες βρίσκεται το ανατολικό κομμάτι του.

    Πηγή: RT

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles