18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας πέραν του 50% των καταναλωτικών δαπανών για την τεχνολογία

    woman-using-a-mobile-phone

    Οι καταναλωτικές αγορές των παραδοσιακών και αναδυόμενων τεχνολογιών θα παραμείνουν ισχυρές για όλη την περίοδο μεταξύ 2019-2023, σύμφωνα με το “Worldwide Semiannual Connected Consumer Spending Guide” της IDC. Οι προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούν την αξία της αγοράς στα €2,06 τρις το 2023, με πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,1%.

    Ειδικότερα για το 2019, τα τρία τέταρτα περίπου όλων των δαπανών τεχνολογίας των καταναλωτών, θα αφορούν τις παραδοσιακές τεχνολογίες. Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (φωνή και δεδομένα) θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ αυτού του ποσού σε όλη τη διάρκεια της πρόβλεψης έως το 2023, ακολουθούμενες από τις δαπάνες για κινητά τηλέφωνα και προσωπικές υπολογιστικές συσκευές. Πάντως, η αύξηση των δαπανών για τις παραδοσιακές αγορές τεχνολογίας θα είναι σχετικά αργή, με ένα CAGR 2,2% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

    Στις δαπάνες για ψυχαγωγία θα κυριαρχήσει η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και ταινιών, καθώς και η ακρόαση μουσικής και τα online παιχνίδια.

    Στο μεταξύ, οι περιπτώσεις χρήσης που θα παρουσιάσουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών, κατά την περίοδο έως το 2023, είναι τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (136,3% CAGR) και η προβολή βίντεο με χαρακτηριστικά εικονικής πραγματικότητας (47,3% CAGR).

    Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι εταιρείες αναζητούν νέες ευκαιρίες για να αλληλοεπιδρούν με τους καταναλωτές τους, εντοπίζοντας το σωστό μίγμα αφενός λειτουργικών και αφετέρου προσωποποιημένων υπηρεσιών. Οι πάροχοι τεχνολογίας έχουν, επίσης, να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση, που σχετίζεται με το συνδυασμό ψηφιακών και φυσικών εμπειριών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles