14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στο 2.3% εκτιμάται η συνεισφορά του κλάδου των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Τεχνολογίας της Πληροφορίας στο ΑΕΠ της Κύπρου

    Σε τροχιά σταθεροποίησης κινείται ο κλάδος των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της τεχνολογίας της πληροφορίας στη Κύπρο, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν την συνεισφορά του κλάδου στο συνολικό ΑΕΠ της Κύπρου κοντά στο 2.3%. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στην πρόσφατη έκδοση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καταγράφεται μια σημαντική μεγέθυνση του κλάδου, με τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ να αυξάνεται από το 1,05% που ήταν το 1995 στο 2,35% το 2012 με τάση σταθεροποίησης τα τελευταία τρία χρόνια στο 2.3%. Η μεγαλύτερη πάντως αύξηση παρατηρήθηκε την περίοδο μέχρι το 2005, περίοδος κατά την οποία η συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ ανηλθε στο 2,56%.

    Με βάση τα στοιχεία της ερευνάς, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μέγεθος του κλάδου στην Κύπρο είναι συγκριτικά μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμαίνεται στο 2.04%.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της τεχνολογίας της πληροφορίας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία εικοσαετία ως αποτέλεσμα της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και του ανοίγματος των τηλεπικοινωνιακών αγορών στον ανταγωνισμό. Στην Κύπρο ειδικότερα, που η αγορά άνοιξε στον ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων επιχειρήσεων ενώ παράλληλα διευρύνθηκε σημαντικά η γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles