19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI η πρεμιέρα του “Πινόκιο”

    Ο σκηνοθέτης των οσκαρικών ταινιών Guillermo Del Toro διασκεύασε ένα κλασικό ιταλικό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο, το οποίο προσεχώς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και οι συνδρομητές του Netflix. Όπως έγινε όμως πρόσφατα γνωστό, το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου είναι αυτό που θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Πινόκιο». Βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, η ταινία διαδραματίζεται το 1930, την εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία όπου μια ξύλινη μαριονέτα ζωντανεύει για να γιατρέψει την καρδιά ενός θλιμμένου ξυλογλύπτη ονόματι Τζεπέτο.

    Η ταινία θα προβληθεί στο Royal Festival Hall του Southbank Centre. Το πασίγνωστο ιταλικό παραμύθι έχει επηρεάσει αρκετά τον Del Toro, ο οποίος δήλωσε πως «καμιά άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει τόσο την ζωή μου και την καριέρα όσο το animation, και κανένας χαρακτήρας στην ιστορία δεν έχει δεθεί με εμένα τόσο βαθιά και προσωπικά όσο ο Πινόκιο». Υπογράφει την σκηνοθεσία μαζί με τον Μαρκ Γκούσταφσον σε σενάριο δικό του και του Πάτρικ ΜακΧέιλ. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου 2022.

    Το ανατρεπτικό μιούζικαλ του βραβευμένου σκηνοθέτη έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο Netflix τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στο μιούζικαλ θα ακούσουμε τις φωνές των Ewan McGregor ως Γρύλος, David Bradley ως Τζεμπέτο και Gregory Mann ως Πινόκιο. Ακόμα συμμετέχουν οι Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz και Tilda Swinton.

    Διαβάστε επίσης:

    CΟSMOTE TV: Οι νέες ταινίες και σειρές που θα δούμε το Σεπτέμβριο (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles