15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στο “φως” ίχνη δεινοσαύρων σε κοίτη ποταμού στο Τέξας

    Η παρατεταμένη ξηρασία στάθηκε η αφορμή μιας σημαντικής ανακάλυψης στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου σε κοίτη ποταμού εντοπίστηκαν ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας περίπου 113 εκατ. ετών. Πιο αναλυτικά, τα ίχνη διατηρήθηκαν, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονταν θαμμένα κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό. Φέτος, λόγω των υπερβολικά ξηρών συνθηκών, ο ποταμός στέγνωσε εντελώς στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας έτσι νέα ίχνη σε πάρκο που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ντάλας.

    Η τοποθεσία ονομάστηκε «Κοιλάδα Δεινοσαύρων» λόγω της παρουσίας πολυάριθμων ιχνών δεινοσαύρων στη γύρω περιοχή, ενώ αρκετοί εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν τους ειδικούς στον καθαρισμό της περιοχής, προκειμένου τα ίχνη να διακρίνονται ευκολότερα. Τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, σε διαφορετικά σημεία του ποταμού, προέρχονται από έναν Ακροκανθόσαυρο, που εκτιμάται πως είχε ύψος 5 μέτρων και ζύγιζε σχεδόν επτά τόνους. Ο Σαυροποσειδώνας είναι άλλο ένα είδος δεινόσαυρου που άφησε τα ίχνη του στο πάρκο. Εκτιμάται πως με τον μακρύ λαιμό του έφθανε σε ύψος τα 18 μέτρα και ζύγισε περίπου 44 τόνους.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο με ασφάλεια! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles