12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στο φως νέο info για τα Apple Glasses! Θα κοστίζουν 499$ και θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο!

    Εάν θυμηθούμε την περίπτωση των Google Glasses τα πράγματα δεν εξελιχθήκαν και τόσο καλά, καθώς η προσπάθεια της Google στον κόσμο των AR glasses κάπου «κόπηκε» στα… δοκιμαστικά. Ωστόσο, η Apple δεν φαίνεται να πτοείται από το «κακό» παρελθόν της μεγάλης της αντιπάλου και εδώ και αρκετούς μήνες έχει στα σκαριά την δική της πρόταση! Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, η Apple ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) τα οποία θα ονομάζονται (…surprise!) Apple Glasses.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα Apple Glasses θα συνδέονται με το iPhone και θα ελέγχονται με μια σειρά από gestures, ενώ και στους δύο φακούς θα υπάρχουν displays. Τα δεδομένα θα προβάλλονται μέσω ενός εξελιγμένου User Interface, το οποίο ονομάζεται Starboard και το ιδιαίτερο στοιχείο τους θα είναι ότι μόνο ο χρήστης τους θα μπορεί να βλέπει τις πληροφορίες που προβάλλονται μπροστά του (δηλαδή οποιοσδήποτε άλλος θα βλέπει απλώς ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιά). Σε αυτή τη φάση το prototype που έχει διαρρεύσει διαθέτει πλαστικό σκελετό, όμως δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσουν και με μεταλλικό, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες (ακούγεται για LiDAR sensor στο βραχίονα), αλλά όχι κάμερες (κάτι που μπορεί βέβαια να αλλάξει στην τελική version). Η τιμή τους θα είναι αρκετά χαμηλή για τα δεδομένα ενός τόσο εξελιγμένου Project, καθώς θα στοιχίζουν περίπου στα 499$, ενώ θα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί και με συνταγή γιατρού πληρώνοντας απλώς το έξτρα κόστος των ειδικών φακών.

    Το πιθανότερο είναι να τα δούμε (κορονοϊού επιτρέποντος) για πρώτη φορά στο φετινό ετήσιο event της Apple (υπολογίζεται κάποια στιγμή τον προσεχή Οκτώβριο) και για κανονικό release ενδέχεται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2021, αν και το 2022 φαντάζει ως μια πιο πιθανή ημερομηνία. Ανυπομονούμε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles