12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στο φως όλα τα specs του Huawei Mate 40!

    Εκτός από το Huawei Mate 40 Pro, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο αποκλειστικό unboxing και hands-on που σας ετοιμάσαμε, o κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας παρουσίασε επίσης και την core version του, μαζί με τις Pro+ και RS Porsche Edition. Βάζοντας δίπλα – δίπλα την 40 και 40 Pro version, είναι εμφανές ότι στην «απλή» version υπάρχουν κάποιοι μικροί συμβιβασμοί, έτσι ώστε να διατηρηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα η τιμή της συσκευής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια επίσης ένα πανίσχυρο smartphone.

    Σε σύγκριση λοιπόν με το μεγαλύτερο (Pro) αδελφάκι του, το Mate 40 διαθέτει πιο μικρό display στις 6.5 ίντσες αντί στις 6.76 ίντσες και είναι ελαφρώς πιο flat, καθώς έχει κυρτότητα στις 68 μοίρες σε σχέση με τις 88 μοίρες, ενώ δεν διαθέτει την ίδια λεπτομέρεια και ευκρίνεια στην οθόνη του, καθώς η ανάλυση του ανέρχεται στα 2376×1080 pixels, ενώ το Pro έχει 2772×1344 pixels. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να διαθέτει refresh rate στα 90Hz (240Hz touch sampling) και το ευχάριστο είναι ότι πρόκειται για τεχνολογία OLED.

    Σε ότι έχει να κάνει με το triple camera setup (κι όχι quad όπως στο Pro), δεν θα συναντήσετε τους periscope sensors, αν και το θετικό είναι ότι έχει διατηρηθεί ο εκπληκτικός κύριος σένσορας των 50MP (f/1.9). Παρόλα αυτά, οι ultrawide και telephoto φακοί είναι υποδεέστεροι (16MP f/2.2 και 8MP f/2.4 3x αντίστοιχα). Στην καρδιά του Mate 40, βρίσκεται το Kirin 9000E SoC, πράγμα που μεταφράζεται στην ίδια octa-core CPU, αλλά με λιγότερους πυρήνες στην GPU (22 πυρήνες έναντι των 24 πυρήνων του Pro μοντέλου). Παράλληλα, το Mate 40 διαθέτει single Big Core NPU, έναντι μιας Dual Core NPU που βρίσκεται στο Kirin 9000. Όσον αφορά τη μνήμη, το Mate 40 έρχεται με RAM στα 8G και η μεγάλη διαφορά έγκειται στην μπαταρία τους και στον τρόπο φόρτισης, καθώς το μικρό μοντέλο της οικογένειας των νέων Mate έρχεται με χωρητικότητα στα 4200mAh (έναντι των 4400mAh του Pro μοντέλου), το wired charging είναι στα 40W (έναντι 60W) και δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (σε αντίθεση με το Pro μοντέλο).

    Προς το παρόν, το Huawei Mate 40 και τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, θα μείνει αποκλειστικό προνόμιο των Κινέζων users, με την τιμή του να ανέρχεται περίπου στα 899 ευρώ (με 8GB και 128GB storage) και πραγματικά δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να το δούμε και από τα μέρη μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles