15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στο φως τα full (κι επίσημα) specs του Xbox Series X και σωστά μαντέψατε… είναι (υπέρ)τούμπανο!

    Μπορεί η εξάπλωση του Κορονοϊού να έχει τρενάρει τα πάντα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming, καθώς έχουν πατήσει ένα φρένο πολλές εταιρείες hardware που θα παρουσίαζαν τα νέα προϊόντα τους. Ωστόσο, η Microsoft δεν φαίνεται διατεθειμένη να παρεκκλίνει της πορείας της και όπως όλα δείχνουν της φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα είμαστε αγκαλιά με το Xbox Series X, τη νέα της πανίσχυρη κονσόλα…

    Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι το Xbox Series X έχει εγείρει συζητήσεις για το πόσο δυνατό θα είναι, με την Microsoft όλο αυτό το διάστημα να μην κυκλοφορεί επισήμως και 100% τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Όλα αυτά μέχρι χθες, καθώς μέσω του ιθύνοντα νου του Xbox, Phil Spencer, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ρίξουμε μια αναλυτική ματιά στις εκπληκτικές δυνατότητες του “next big thing” της Microsoft. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τρομερό Phil, το νέο Xbox θα διαθέτει 4 φορές την υπολογιστική ισχύ ενός Xbox One, δίνοντας στους developers την ωμή δύναμη 12 teraflops σε GPU performance. Επιπλέον, θα είναι δύο φορές πιο δυνατό από το Xbox One X και ενδεχομένως 8 φορές πιο ισχυρό από το «core» Xbox One. Παράλληλα, ο Spencer ανέφερε ότι η νέα κονσόλα της Microsoft θα εκμηδενίζει τα loading times, ενώ τόνισε ότι θα τρέχει όλα τα backwards compatible games των προηγούμενων εκδόσεων και μάλιστα στο νέο σύστημα θα τρέχουν πολύ καλύτερα, ενώ η εξελιγμένη τεχνική του ray tracing θα αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της κονσόλας.

    Το Xbox Series X θα βασίζεται στη τεχνολογία RDNA 2 της AMD και η GPU του θα προσφέρει 16GB γρήγορης GDDR6 memory, εμφανίζοντας όμως διαφορετική συμπεριφορά σε ότι έχει να κάνει με το memory bus, όπου τα 10GBB θα τρέχουν στα 560GB/s, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα είναι σε χαμηλότερες ταχύτητες (330GB/s). Τέλος, το νέο Xbox θα υποστηρίζει δύο τύπου εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου, τόσο SSD όσο και ενός κλασικού εξωτερικού HDD (όπως συμβαίνει και τώρα με το Xbox One).

    Αναλυτικά τα τελικά specs του Xbox One X είναι τα εξής:

    • CPU: 8x Zen 2 πυρήνες στα 3.8GHz (3.6GHz με SMT)
    • GPU: 12 TFLOPs, 52 CUs στα 1.825GHz, Custom RDNA 2
    • Die Size: 360.45mm2
    • Τεχνολογία κατασκευής: TSMC 7nm
    • Memory: 16GB GDDR6
    • Memory Bandwidth: 10GB στα 560GB/s, 6GB στα 336GB/s
    • Αποθηκευτικό χώρος: 1TB Custom NVMe SSD
    • IO Throughput: 2.4GB/s (Raw), 4.8GB/s (Compressed)
    • Expandable Storage: 1TB Expansion Card
    • External Storage: USB 3.2 HDD Support
    • Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive
    • Απόδοση: 4K στα 60fps – έως τα 120fps

     

    Όπως έγινε γνωστό ένα από τα πρώτα παλαιότερα games που θα λάβει την ειδική «περιποίηση» του Xbox One X θα είναι το Gears 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει πιο εμπλουτισμένο για να εκμεταλλεύεται τις τεράστιες δυνατότητες της νέας κονσόλας. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και screenshots το πόσο μπορεί το Ray Tracing να μεταμορφώσει ακόμη και ένα game, όπως το Minecraft, το οποίο δεν φημίζεται για τα γραφικά του. Το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles