20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στόλο δορυφόρων για την ανάπτυξη του 5G στο διάστημα ετοιμάζει η Κίνα

    Κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα αναφέρουν ότι η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε «σιωπηρά» την υλοποίηση ενός πολύ φιλόδοξου προγράμματος τηλεπικοινωνιακής αναβάθμισης της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστεί στη πόλη Chongqing ο πρώτος επίγειος σταθμός του νέου της τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Μάλιστα, γίνεται αναφορά για χρήση 13 χιλιάδων  δορυφόρων που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες 5G σε όλη την χώρα και ειδικά στις περιοχές που δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

    Υπάρχει επίσης η εκτίμηση ότι είναι πιθανό η Κίνα να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και εμπορικά αυτόν τον δορυφορικό στόλο παρέχοντας τις τηλεπικοινωνιακές του δυνατότητες και σε άλλες χώρες με ανάλογο τρόπο που δρομολόγησαν να το κάνουν και άλλες εταιρείες, όπως η Space X, η Amazon και η OneWeb.

    Ωστόσο, ένας τέτοιος σε αριθμό και δυνατότητες δορυφορικός στόλος κάνει πολλούς να σκέπτονται ότι η Κίνα είναι πολύ πιθανόν να τον αξιοποίηση και για την παροχή υπηρεσιών στρατιωτικού χαρακτήρα στη χώρα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles