BREAKING

7

Η συσκευή που φορτίζει το smartphone σας σε 30 δευτερόλεπτα... μόνο

Η φόρτιση ενός smartphone μπορεί εύκολα να αποτελέσει τον καθημερινό σας "πονοκέφαλο", ειδικότερα στην περίπτωση που συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξεμείνει από μπαταρία τη στιγμή που πρέπει να φύγετε από το σπίτι ή το γραφείο. Τι κάνετε; Φεύγετε και μένετε για αρκετές ώρες χωρίς κινητό, καθυστερείτε ξοδεύοντας πολύτιμη ώρα πάνω από το φορτιστή σας ή βρίσκετε μία... άλλη λύση; Την τελευταία λύση προτίμησε ένα startup από το Ισραήλ, η StoreDot, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο "επαναστατικό" battery pack που μπορεί να φορτίσει πλήρως το κινητό σας μέσα σε... 30 μόλις δευτερόλεπτα. Ναι, ναι, ακόμη κι αν αυτό έχει ξεμείνει εντελώς από ενέργεια!

storedot

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Microsoft Think Next event στο Τελ Αβίβ και βασίζεται σε μικροσκοπικούς μαγνήτες που ονομάζονται "nanodots". Όπως μπορείτε να δείτε στο video, συνδέοντας την prototype πρόταση με ένα κινητό τηλέφωνο της Samsung, αυτό φορτίζει πλήρως μέσα σε μισό λεπτό.

Μην περιμένετε το "φορτιστή των 30 δευτερολέπτων" σύντομα πάντως στην αγορά. Το battery pack της StoreDot βρίσκεται ακόμη σε prototype στάδιο και, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η μαζική παραγωγή του δε θα ξεκινήσει έως το 2016. Έως τότε, η StoreDot πρέπει να φροντίσει πρώτον να "συρρικνώσει" το μέγεθος της συσκευής και δεύτερον το... κόστος της, καθώς σε αυτή τη φάση είναι... διπλάσιο από την τιμή ενός μέσου φορτιστή.

Έχοντας, ωστόσο, συγκεντρώσει χρηματοδότηση 6,25 εκατ. δολαρίων έως τώρα πιστεύουν ότι θα καταφέρουν, υποστηρίζοντας ότι τα "nanodots" αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον και όχι μόνο στον τομέα της φόρτισης κινητών, καθώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων, σε οθόνες τηλεόρασης, ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, μπαταρίες και βιοιατρική τεχνολογία.

7 Comments

 • ΜΑΡΙΟΣ
  9 Απριλίου 2014 at 11:42

  Τελικά μπαίνοντας στο site της εταιρείας κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για νέο είδος φορτιστή αλλά για νέο είδος μπαταρίας (όπως φαίνεται και στο βίντεο εξάλλου). Η μπαταρία είναι που πρέπει να μικρύνει και να γίνει πιο οικονομική για να βγει στην κυκλοφορία.

 • stavros
  8 Απριλίου 2014 at 22:48

  θα αποδειχτεί η φούσκα της χρονιάς.αν δούλευε σωστά και είχε μειωμένο κόστος οι μεγάλες εταιρείες θα το είχαν βγάλει στην αγορά.έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος αεριτζής να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες?βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει

 • 8 Απριλίου 2014 at 22:20

  Γιατί κύρια αρθρογράφε χρησιμοποιήτε τη λέξη prototype (αντί της ελληνικής), δίνει περισσότερη έμφαση στο τεχνολογικό επίτευγμα?

  Λογικά (λόγω επαγγέλματος) χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργούν οι μόνιμοι στην ουσία μαγνήτες. Σίγουρα θα υπάρχει και κάποια σχετική κίνηση αυτών. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν βλάπτει τη ζωή της μπαταρίας γιατί στην ουσία η μπαταρία δεν φορτίζει ενσύρματα.
  [Εξετάζοντας τη ζωή μιας μπαταρίας ως προς τον τρόπο φόρτισής της ισχύει το εξής:
  Για να φορτίσουμε γρήγορα μια μπαταρία θα πρέπει να την τροφοδοτήσουμε έτσι ώστε να μπορεί να «τραβήξει» όσα περισσότερα Αμπέρ γίνεται μειώνοντας βέβαια τη ζωή της. Αντιθέτως στη περίπτωση όπου φορτίσουμε τη μπαταρία με πολύ λίγα αμπέρ κερδίζουμε στη ζωή της αλλά θέλει πολύ χρόνο μέχρι να φορτιστεί πλήρως. Αυτά το λέω για τις μπαταρίες λιθίου, αλλά νομίζω ισχύουν και για τις άλλες.]

  Υ.Γ.: Επειδή ξέρω πως λόγω της «ανωνυμίας» που παρέχει το διαδίκτυο, πολλοί είναι αυτοί που θα «εναντιωθούν» ως προς την παρατήρηση που κάνω στην αρθρογράφο. Σας λέω λοιπόν το εξής: εάν συνεχίζουμε να ενσωματώνουμε τις Αγγλικές και μη λέξεις στο λεξιλόγιό μας θα πάψουμε να λέμε πως μιλάμε Ελληνικά μιας και οι ξένοι θα λένε πως τους κλέβουμε τις λέξεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μαθήτρια δημοτικού είπε πως το τέστ είναι ελληνική λέξη….

 • Marios
  8 Απριλίου 2014 at 21:34

  Απίστευτο μου φαίνεται. Επίσης απίστευτο μου φαίνεται μια ΤΕΤΟΙΑ ανακάλυψη να καθυστερεί να εμφανιστεί στην αγορά λόγω μεγέθους και τιμής. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια τεράστια επανάσταση και λύνει προβλήματα για τα οποία έχουν δημιουργηθεί άπειρες εφαρμογές και έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες μεγέθυνσης της χωρητικότητας των μπαταριών. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε όλα αλλάζουν στα κινητά.

 • nikitogr
  8 Απριλίου 2014 at 13:12

  Illuminati

 • iceman(.....)
  8 Απριλίου 2014 at 12:25

  ποιος νοιαζεται που ειναι «μεγαλος» σε μεγεθος και εχει διπλασια τιμη; στο 1) δεν μας νοιαζει! στο 2) τα αξιζει! θελουμε εναν ΤΩΡΑ!!!!!

 • Apos A
  8 Απριλίου 2014 at 12:02

  Τι επιπτώσεις έχει στο battery life κάτι τέτοιο;