22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού για μικρές επιχειρήσεις

    Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως που έχουν αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό κυριαρχούν σήμερα στην αγορά. Οι μικρές επιχειρήσεις αξιοποιούν επίσης τη δύναμη του ψηφιακού μετασχηματισμού, εκσυγχρονίζοντας τα επιχειρηματικά μοντέλα, βελτιστοποιώντας τις εσωτερικές διαδικασίες και δημιουργώντας αξία. Σύμφωνα με τη Cisco, αναμένεται να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού.

    Ξεκινήστε με μικρά βήματα

    Όταν αναπτύσσετε την ψηφιακή σας στρατηγική, το να σκέφτεστε τη μεγάλη εικόνα θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις δυνατότητες και όλες τις πιθανές λύσεις για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κερδίσει η επιχείρησή σας από την ψηφιακή μετάβαση. Αυτό θα θέσει τις βάσεις για τις επόμενες προσπάθειες και θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την υποστήριξη των ομάδων και των leaders.

    Η χρήση της σωστής τεχνολογίας και των κατάλληλων λύσεων όπως αυτές που προσφέρει η SoftOne και ενός βασικού σχεδίου θα βοηθήσει να ψηφιοποιήσετε την επιχείρησή σας, αλλά η επένδυση σε πάρα πολλά ψηφιακά κανάλια από νωρίς είναι παρακινδυνευμένη. Είναι καλύτερο να έχετε μια ευρεία προοπτική, διατηρώντας παράλληλα την εκτέλεση εστιασμένη.

    Ακολουθήστε τα κατάλληλα βήματα, αφιερώστε αρκετό χρόνο και βρείτε μια αποτελεσματική στρατηγική, για να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας. Θα είναι απλούστερο να ιεραρχήσετε τις εργασίες σας και να επικεντρωθείτε στα άμεσα αποτελέσματα που μπορείτε να βελτιώσετε. Η επιχείρηση θα επιτύχει τη θεμιτή αλλαγή μόνο εάν υπάρχει ένα ανώτατο όριο στον αριθμό των αλλαγών που γίνονται ταυτόχρονα.

    Προτεραιότητα στη στρατηγική πριν την τεχνολογία

    Η εισαγωγή της τεχνολογίας είναι στρατηγικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θα αντιμετωπιστεί αμυντικά αν δεν ευθυγραμμίζεται με αυτό που θέλουν και πιστεύουν οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα σε πολλαπλές τεχνολογίες αντί να ενσωματώσουν την αλλαγή σε ολόκληρο το επιχειρηματικό σχέδιο.

    Μελέτη του MIT Sloan Management Review και της Deloitte για τις ψηφιακές επιχειρήσεις διαπίστωσε ότι η δύναμη των ψηφιακών τεχνολογιών δεν είναι η ίδια η τεχνολογία αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις την ενσωματώνουν για να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις και την εργασία τους. Ένας διακριτός σχεδιασμός επιχειρηματικής στρατηγικής και μια ηγετική ομάδα που είναι προετοιμασμένες να ηγηθούν της μετάβασης μπορούν να προετοιμάσουν τις μικρές επιχειρήσεις για την επιτυχία.

    Εστιάστε στην εταιρική κουλτούρα

    Χρειάζεται κάτι περισσότερο χειροπιαστό από το software, την τεχνητή νοημοσύνη ή άλλη τεχνολογία αιχμής για να καλλιεργηθεί αποτελεσματικά κουλτούρα ψηφιακού μετασχηματισμού. Η σωστή τεχνολογία θα πυροδοτήσει την οργανωτική αλλαγή, αλλά μόνο αν υποστηρίζεται από μια ομάδα που έχει δεσμευτεί πλήρως να την αποδεχτεί. Σύμφωνα με την Mckinsey, η αντίσταση των εργαζομένων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ψηφιακές μεταβάσεις συνήθως αποτυγχάνουν, σε ποσοστό 70%. Οι ομάδες των μικρών επιχειρήσεων συνήθως αντιστέκονται σε σημαντικές αλλαγές, οπότε κάθε μετασχηματισμός μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, αν δεν συνοδεύεται από σωστή επικοινωνία, συνεχή εκπαίδευση, αναγνώριση και διαρκές feedback από όλους τους εμπλεκόμενους σε κάθε στάδιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles