21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Στράβωσε” η δουλειά! Συνελήφθη λαθρέμπορος με 160 PC chips κάτω από τα ρούχα του

    Είναι γεγονός ότι οι Αρχές στα αεροδρόμια και τα τελωνεία έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με αρκετά περίεργα περιστατικά. Πολλοί άλλωστε είναι αυτοί που επιχειρούν να περάσουν λαθραία πολύτιμα αντικείμενα που θα τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη στη συνέχεια. Άλλοι προσπαθούν να μεταφέρουν ναρκωτικά, αρχαία ή καπνικά προϊόντα. Άλλοι πάλι εστιάζουν σε τεχνολογικά εξαρτήματα, όπως τα chips υπολογιστών και τα κινητά.

    Ένα ανάλογο περιστατικό είδε πρόσφατα το “φως” της δημοσιότητας. Ένας άνδρας στην Κίνα συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα πάνω στην προσπάθειά του να περάσει λαθραία 160 PC processors, δένοντας τα εξαρτήματα με ταινία πάνω στο σώμα του. Ο άνδρας, με το όνομα Zeng, ήθελε να εισέλθει στη χώρα, όμως οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο αποφάσισαν να τον σταματήσουν γιατί περπατούσε περίεργα. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι δε διαθέτει κάποιο αντικείμενο που θα ήθελε να δηλώσει, όμως κουβαλούσε αντικείμενα αρκετών χιλιάδων δολαρίων κάτω από τα ρούχα του.

    Σύμφωνα με τις αρχές, που φυσικά πραγματοποίησαν έλεγχο στη συνέχεια, ο άντρας είχε δέσει πάνω του 160 CPUs και 16 foldable smartphones.

    Πρόκειται για μια τακτική που συναντάται συχνά, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν τους extra φόρους που πρέπει να καταβληθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανέβηκαν οι τιμές του Netflix στην Ευρώπη – Ακριβότερα πακέτα σε Αγγλία και Ιρλανδία (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles