21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Street of fakes. Καφές στα Sffcccks, ψώνια στα Zare ή τα Appla και άλλες… ιστορίες απομίμησης

    Στην Wuxi, μία μικρή πόλη της Νότιας Κίνας, ένας δρόμος τραβάει την προσοχή των περαστικών με το δικό του “ιδιαίτερο” τρόπο. Τον έχουν χαρακτηρίσει, όχι άδικα, “street of fakes” και ο λόγος γίνεται προφανής με μία μικρή βόλτα σ’ αυτόν ή αν προτιμάτε κάτι πιο εύκολο: μερικές μόνο φωτογραφίες.

    Street of Fakes 01

    Στο… “street of fakes” θα συναντήσετε παραφράσεις από τα ονόματα γνωστών αλυσίδων καταστημάτων, όπως τα Sffcccks (με έμπνευση τα Starbucks), τα Zare (Zara), τα H&N (H&M), ή την Appla (Apple) αλλά και πολλά περισσότερα, καθώς και… συγκλονιστικές ομοιότητες στα λογότυπά τους.

    Δεν πρόκειται, ωστόσο, για πραγματικά καταστήματα εν λειτουργία, καθώς είναι όλα κλειδωμένα και άδεια, αλλά ακολοθούν το concept της… αντιγραφής ώστε να “δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα shopping” που οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν ότι θα κάνει τα κτίρια πιο ελκυστικά σε ενδεχόμενους αγοραστές.

    Street of Fakes 02

    Έτσι κι αλλιώς, οι Κινέζοι φαίνεται πως αρέσκονται στα fake σκηνικά, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντιγραφές μεγάλων αλυσίδων δίνουν το “παρών” στη χώρα (ενίοτε και γνωστών κινητών, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος θέματος). Τουλάχιστον “στο δρόμο των απομιμήσεων” τα καταστήματα δεν είναι πραγματικά, βέβαια, όπως διαβάζουμε, αυτό δε φαίνεται να τα γλυτώνει τελικά από νομικά και ακόμη περισσότερα προβλήματα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles