15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    supportemployees.yeka.gr: Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ

    Άνοιξε χθες το βράδυ η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr μέσω της οποίας θα υποβάλλουν τις δικές τους ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις για την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή πλήττονται από τa μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού.

    Ακολουθούν οδηγίες για το πώς θα χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα σε περίπτωση που είστε δικαιούχοι. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αφορούν Εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Eργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι και μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

    Να σημειωθεί ότι η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020, ως εξής:

    Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1
    Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2
    Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3
    Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4
    Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5
    Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6
    Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7
    Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8
    Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9
    Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

    Πριν την είσοδο καλείστε να διαβάσετε τους όρους χρήσης και να προβείτε σε επίσκεψη των ιστοσελίδων και χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μόνο εφόσον τους αποδέχεστε πλήρως. Δεν είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή, όταν το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του χρήστη δεν αντιστοιχεί με την ημερομηνία εισόδου σύμφωνα με το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα.

    Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet.

    Επιβεβαιώστε με την επιλογή «Εξουσιοδότηση» την συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    – Παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες για την υποβολή της Δήλωσης και με κλικ στο κουμπί [Υπεύθυνη Δήλωση] μεταβαίνετε στο κύριο μενού.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ:
    Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεωνεργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του ΠΣ Εργάνη και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε..

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
    Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ:
    Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη. Στις περιπτώσεις που περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

    ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ:
    Τα πεδία: α) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, β) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί [. . .] και γ) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 [ . . .] με [. . .] την [. . .], συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

    Τα πεδία που αναφέρονται σε μίσθωση πρώτης κατοικίας, α) ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ β) ΑΦΜ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ γ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και δ) Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ μπορούν να συμπληρωθούν μόνο όταν το πεδίο «Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί» έχει την τιμή «λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής».

    – Στα πεδία ΤΡΑΠΕΖΑ και ΙΒΑΝ ο εργαζόμενος δηλώνει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να κατατεθεί το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

    – Με κλικ στο πεδίο [Υποβολή] πραγματοποιείται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν σφάλματα, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles