11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Swatch πειραματίζεται πάνω σε smartwatch με μπαταρία που θα διαρκεί έξι μήνες!

    Γνωρίζουμε τη Swatch για τα ρολόγια της που φοράγαμε από μικρά παιδιά και όχι για τα smartwatches της στα οποία δε δραστηριοποιείται ακόμη.

    swatch

    Κι όμως η εταιρεία, όπως σημειώνει τώρα ένα report σε ελβετική εφημερίδα, εργάζεται πάνω στην κατασκευή μίας “super battery” για smartwatches και αυτοκίνητα, με διπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά. Δε σταματάει εκεί ωστόσο, καθώς η απόλυτη φιλοδοξία της είναι να δημιουργήσει ένα smartwatch με μπαταρία που θα διαρκεί για έξι μήνες με μία μόνο φόρτιση.

    Εντυπωσιακό ακούγεται, ωστόσο φανταζόμαστε ότι ο στόχος μίας τέτοιας αυτονομίας δεν αφορά ένα ενεργοβόρο έξυπνο ρολόι με πολλά notifications, αλλά ίσως περισσότερο ένα fitness tracker χαμηλότερων απαιτήσεων. Όπως και να έχει, καθώς η αυτονομία είναι η “αχίλλειος πτέρνα” των smartwatches, οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση σίγουρα έχει τη σημασία της.

    Προς το παρόν, το καλύτερο σε αυτονομία “πραγματικό” smartwatch είναι το Pebble που μπορεί να αντέξει τρεις μέρες μακριά από το φορτιστή του, ενώ πολλές από τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς με το ζόρι βγάζουν μία μέρα χρήσης. 

    Οφείλουμε να σημειώσουμε, πάντως, πως κάποιοι είναι επιφυλακτικοί για τις δηλώσεις της Swatch, πόσο μάλλον όταν η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι θα κυκλοφορήσει έως τον Απρίλιο έξυπνο ρολόι που θα μπορεί να συνδεθεί στο Internet χωρίς φόρτιση. Έχουμε Μάιο και όσο είδατε εσείς τη συσκευή άλλο τόσο και οι τεχνολογικοί συντάκτες ανά τον κόσμο. 

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles