15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    #Switch_on: Δύο ιστορικά τοπόσημα της Αθήνας στην Τεχνόπολη γέμισαν με φως!

    Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας γέμισαν με φως! Την Πέμπτη 3 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ήρθαν στη μεγάλη γιορτή της Τεχνόπολης, συμμετέχοντας στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς. Το 19ο αιώνα ο χώρος αυτός έδινε το φώς του σε όλη την Αθήνα. Χτες φωτίστηκε ο ίδιος, σηματοδοτώντας την ενέργεια της πόλης.

    Θέα από τον Πύργο

    Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό που εξοικονομεί ενέργεια, εγκαινιάστηκε το Παρατηρητήριο στον Πύργο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη, και το Athens Bikes, ο πρώτος σταθμός bike sharing της Αθήνας.

    Πύργος Νέου Υδαταερίου

    Ο κόσμος έπαιξε στο Skywalk, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, γιόρτασε τα 3 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και τα 2 χρόνια INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, γνώρισε τις αίθουσες της Τεχνόπολης με τις νέες δυνατότητες και διασκέδασε με τους The Jaguar Bombs και τους Λατέρνατιβ, παραγωγούς του En Lefko 87,7.

    The Jaguar Bombs

    Λίγα Λόγια για τις νέες λειτουργίες της Τεχνόπολης

    Αεριοφυλάκια

    Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Πρόκειται για τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης.

    Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων!

    Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Γκαζιού, παίρνει ξανά ζωή και γεμίζει με φως την Τεχνόπολη αλλά και την Αθήνα!

    Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

    Παρατηρητήριο

    Ήξερες ότι από το Γκάζι μπορείς να δεις την Αθήνα από ψηλά;

    Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα από το Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, να δει με γυμνό μάτι την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα.

    AthensBikes

    Athens Bikes

    Ανακάλυψε την πόλη με ποδήλατο!

    Το AthensBikes είναι μια υπηρεσία bike sharing που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σου προσφέρει τη δυνατότητα να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου.

    Skywalk

    Technopolis Switch ON

    Είσαι αρκετά περιπετειώδης για να σκαρφαλώσεις στο πρώτο action park της χώρας;

    Μετά το Σιάτλ, την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και όχι μόνο, η Αθήνα υποδέχεται το δικό υπερσύγχρονο action park, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

    Το Skywalk έρχεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης και υπόσχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, για παιδιά όλων των ηλικιών!

    Η εκδήλωση #Switch_On αφορά και σε έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΣΠΑ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles