17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Συναγερμός” στην αγορά των chips – Έκλεισαν 2 εργοστάσια παραγωγής νέον στην Ουκρανία

    Τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ημιαγωγών, με αποτέλεσμα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή.

    Νέο “χτύπημα” στην εφοδιαστική αλυσίδα

    Η κατάσταση δε φαίνεται να βελτιώνεται, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πόλεμος στην Ουκρανία ανατρέπει για μια ακόμα φορά τα δεδομένα. Δύο εργοστάσια παραγωγής νέον (το οποίο αποτελεί βασικό χημικό στοιχείο για τα chips) σταμάτησαν τη λειτουργία τους, εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων. Πρόκειται για οι δύο Ουκρανικές εταιρείες Ingas και Cryoin, που είναι υπεύθυνες για περίπου το 45% με 54% του νέον που παράγεται παγκοσμίως για χρήση σε ημιαγωγούς και πιο συγκεκριμένα στα λέιζερ που είναι απαραίτητα για την κατασκευή τους.

    Όπως γίνεται κατανοητό, τα αποθέματα που υπάρχουν, κάποια στιγμή θα εξαντληθούν κι αν δε βρεθεί κάποια λύση, τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια. Προς το παρόν φαίνεται οι μεγάλοι κατασκευαστές chips, όπως η Intel, η Samsung και η TSMC, να μην κινδυνεύουν, όμως φήμες θέλουν να προσπαθούν να γεμίσουν τις αποθήκες τους.
    Σημειώνεται ότι η Ingas παρήγαγε 15.000 έως 20.000 κυβικά μέτρα νέον το μήνα για πελάτες στην Ταϊβάν, την Κορέα, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, με περίπου το 75% να πηγαίνει στη βιομηχανία κατασκευής chips. Από την άλλη, η Cryoin παρήγαγε 15.000 με 20.000 κυβικά μέτρα νέον το μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Redmi Note 11: Λανσάρισμα της νέας σειράς της Xiaomi στην ελληνική αγορά!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles