20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Synaptics FS4600: Η νέα οικογένεια σαρωτών αποτυπωμάτων έρχεται στα smartphones πριν το τέλος του έτους

    Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για το ξεκλείδωμα των σύγχρονων φορητών συσκευών και ιδιαίτερα των smartphones. Η Synaptics επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη σειρά των σαρωτών της προκειμένου να δώσει στους OEMs περισσότερες επιλογές για να ενσωματώσουν στις συσκευές τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα τη νέα οικογένεια FS4600 αποτελούμενη από Natural ID fingerprint sensors, η οποία αναμένεται να εισέλθει σε φάση μαζικής παραγωγής μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναφέρουμε γι’ αυτή τη νέα οικογένεια, είναι ότι θα μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικά σχήματα, όπως, για παράδειγμα, ένα τετράγωνο σχήμα ή ένα κυκλικό. Παράλληλα, είναι δυνατή η επένδυσή τους από πολλά και διαφορετικά υλικά, όπως πολυμερή, κεραμικά ή γυάλινα υλικά, που θα καταστήσει ακόμη ευκολότερο για τους OEMs να τα προσαρμόσουν στο design των συσκευών τους.

    1feb3eb213e180ba005c22f68236b7725f9c33d7

    Οι νέοι αισθητήρες υποστηρίζουν ακόμη force-sensitive controls για συγκεκριμένες διεργασίες των χρηστών, καθώς και διάφορα είδη χειρονομιών. Αυτά τα Force-sensitive controls μοιάζουν αρκετά με το ForceTouch feature της Apple, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε σαρωτή αποτυπωμάτων αντί για οθόνη. Αν λειτουργήσει παρόμοια θα επιτρέψει στα smartphones να χρησιμοποιούν το σαρωτή και ως ένα πλήκτρο με το οποίο θα μπορούμε να επιτελούμε συγκεκριμένες διεργασίες, ανάλογα με το βαθμό πίεσης που ασκούμε σε αυτό. Για παράδειγμα, με μια απλή πίεση θα μπορέσουμε να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή, ενώ με λίγη περισσότερη πίεση, θα μπορούμε να ανοίξουμε ένα συγκεκριμένο μενού μιας εφαρμογής.

    Τα Swipe gestures, σε έναν σαρωτή, δεν είναι ακριβώς ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, άλλωστε η Huawei και άλλοι κατασκευαστές το έχουν ενσωματώσει στα handsets τους στο παρελθόν, αλλά η λύση της Synaptics, ίσως δώσει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε όλο και περισσότερα smartphones του μέλλοντος.

    Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη, είναι η δυνατότητα των FS4600 να υποστηρίξουν soft buttons. Σύμφωνα με τη Synaptics, «δυο 0D buttons μπορεί να επιτελούν το ρόλο των Android soft navigation keys, κάτι που θα δώσει περισσότερη ελευθερία στους κατασκευαστές όσον αφορά το ζήτημα της ενσωμάτωσης του σαρωτή». Για να φιλοξενήσει τα νέα πλήκτρα πλοήγησης στο Android πάνω στην οθόνη, η Samsung μετακίνησε το σαρωτή στο πίσω μέρος του Galaxy S8. Αν και η Synaptics σε καμιά περίπτωση δεν προλάβαινε το deadline της παρουσίασης του Galaxy S8, ίσως δούμε στο μέλλον κάποια συσκευή της Samsung να ενσωματώνει το νέο αυτό hardware της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles