15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Συνεχίζει την αναπτυξιακή της δυναμική η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Πολύ θετικές είναι οι προβλέψεις για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) για το 2ο τρίμηνο του 2021, καθώς αναμένεται αύξηση των πωλήσεων κατά 17,2% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, που μεταφράζεται – σε απόλυτα μεγέθη – σε 24,4 εκατ. συσκευές.

    Σύμφωνα με έρευνα της International Data Corporation (IDC), για την αγορά των υπολογιστών στην EMEA το 2ο τρίμηνο του 2021 θα είναι το πέμπτο συνεχές τρίμηνο ανάπτυξης, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς εν μέσω παμνδημικής κρίσης.

    Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας “Η αγορά υπολογιστών θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική το 2021, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας”, τονίζει η IDC. “Το δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι ένα ακόμη τρίμηνο, κατά το οποίο εκδηλώνεται έντονη ζήτηση για συσκευές, καθώς οι χρήστες εργάζονται, μελετούν και διασκεδάζουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των lockdowns, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για ένα υβριδικό σύστημα εργασίας”.

    Ειδικότερα στην Δυτική Ευρώπη, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων κατά το 2ο τρίμηνο, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα, εύρωστος. Η αγορά των υπολογιστών για επαγγελματική χρήση αναμένεται να σημειώσει αύξηση 12,5% σε ετήσια βάση κατά το 2ο τρίμηνο του 2021, ενώ διψήφια άνοδος αναμένεται και για το 3ο τρίμηνο του έτους.

    Στην περιοχή της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή – Αφρική, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων αναμένεται να “τρέξει” με 9,1% και 12,3% αντίστοιχα το 2ο τρίμηνο του 2021. Για το σύνολο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις των υπολογιστών εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 14,2% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και κατά 13,7% στη Μέση Ανατολή και Αφρική.

    Με δεδομένες τις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημική κρίση, εντονότερη είναι η ζήτηση που αναμένεται για φορητές υπολογιστικές συσκευές, τάση που οι αναλυτές περιμένουν ότι θα συνεχιστεί.

    “Το πιο σημαντικό ποσοστό της ζήτησης προέρχεται φυσικά από την πλευρά των φορητών υπολογιστών, γεγονός το οποίο συνδέεται ευθέως με την επιθυμία για λεπτές και ελαφριές συσκευές, εύκολες στη μετακίνηση. Στον τομέα των επιχειρήσεων, το mobility είναι μια τάση που ευνοεί τις πωλήσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών”, σχολιάζει η IDC.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles