15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Συνεχίζεται η αντιπαλότητα Google και Microsoft

    Η Google προειδοποιεί τους χρήστες που θέλουν να μεταφέρουν τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούν στον Chrome στο νέο browser της Microsoft για ενδεχόμενο κενό ασφαλείας που μπορεί να προκύψει. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνει αυτό είναι με ένα μήνυμα στο Chrome Web Store, όταν γίνεται αντιληπτό ότι γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί μία επέκταση στον Edge, αντί για τον Google Chrome.

    Η Google σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι συνιστά την εγκατάσταση των επεκτάσεων στον Chrome και όχι στον Edge, «για λόγους ασφαλείας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες για αυτό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προειδοποίηση αυτή δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη διαδικασία ή τη δυνατότητα εγκατάστασης επεκτάσεων στον Edge, αφού ο ανανεωμένος browser της Microsoft είναι βασισμένος στην ίδια δομή πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί και εκείνος της Google.

    Πολλοί σχολιάζουν αρνητικά την προτροπή αυτή της Google προς τους χρήστες του Edge browser, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google κάνει παρόμοιες κινήσεις απέναντι σε ένα προϊόν της Microsoft. Στο παρελθόν, μόλις είχε παρουσιαστεί ο browser της Microsoft, πολλές από τις υπηρεσίες της Google δεν λειτουργούσαν σωστά σε αυτόν, κάτι που πολλοί είχαν σχολιάσει ως ένα μικρό σαμποτάζ.

    Από την άλλη μεριά και η Microsoft είχε ως σκοπό της την παύση χρήσης της μηχανής αναζήτησης της Google, για χάρη του Bing, ενώ είχε εμφανιστεί και από την πλευρά της Microsoft προειδοποίηση εναντίον της χρήσης του Google Chrome στα Windows 10 στο κοντινό παρελθόν. Η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ της Microsoft και της Google, είναι γνωστή εδώ και καιρό, αλλά οι αναλυτές συμφωνούν ότι την τελική απόφαση για την αποφυγή ή όχι μίας υπηρεσίας την λαμβάνει πάντοτε ο χρήστης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles