11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Συνέντευξη με τον κ. Β. Κοτσουγιάννη (CONCEPTUM ΑΕ): Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά των video projectors… παρέα με τους “ειδικούς”!

    Η CONCEPTUM ειναι μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες το όνομα της είναι συνώνυμο  με την πρωτοπορία, την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία. Από το 1985 που ξεκίνησε τη λειτουργία της μέχρι σήμερα, η CONCEPTUM “εξειδικευέται” τόσο στο κομμάτι του B2B όσο και του B2C, δίνοντας δυναμικό “παρών” σε δεκάδες διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες που φτάνουν τόσο στον τελικό καταναλωτή όσο και στις επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτη δε είναι η πορεία της CONCEPTUM στο B2B σκέλος της αγοράς και ειδικότερα στους video projectors. Άλλωστε, η πρόσφατη βράβευση της από την Viewsonic ως ο κορυφαίος διανομέας της ViewSonic στην Ανατολική Ευρώπη στους projectors τεχνολογίας LED, μόνο ως τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αποτελώντας την καλύτερη απόδειξη για τη δυναμική παρουσία της. Με αφορμή λοιπόν την προαναφερθείσα βράβευση, συνομιλήσαμε με τον κύριο Βασίλη Κοτσουγιάννη (Δ/ντης Πωλήσεων Χονδρικής), ο οποίος μας βοήθησε να κάνουμε focus στους video projectors που απευθύνονται στην B2B αγορά, “ξεκλειδώνοντας” τα μυστικά τους… 

    D.L: Ποια είναι τα προϊόντα στα οποία επικεντρώνεται η CONCEPTUM στον τομέα του B2B;

    Β.Κ.: Ως εταιρεία τεχνολογίας στα 27 χρόνια λειτουργείας, το προϊόντικό μας μείγμα κινείται κυρίως γύρω από προϊόντα Projectors, Tablet, Touch ScreeΒ.ns, Διαδραστικές οθόνες αφής για την εκπαίδευση, WhiteBoards, Signage, Tvs, Portable radios και Gaming. Δηλαδή ΑudioVisual-Consumer Electronics-Εκπαιδευτική Τεχνολογία.

    D.L: Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τις δυνατές συνεργασίες και τα μεγάλα brands που αντιπροσωπεύει η CONCEPTUM στη χώρα μας ως επίσημος διανομέας;

    Β.Κ.: Σε μια μικρή χώρα όπως  η Ελλάδα οι συνεργασίες με γνωστά σε Ευρωπαϊκό  αλλά και παγκόσμιο επίπεδο Brand όπως είναι η Viewsonic, Benq, Philips, Nokia, Smit Visual, Epson, SANGEAN  είναι μεγάλη επιτυχία για την αμιγώς Ελληνική εταιρεία μας.

    D.L: Πρόσφατα η CONCEPTUM ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος διανομέας της ViewSonic στην Ανατολική Ευρώπη στους projectors τεχνολογίας LED. Τι αφορούσε αυτή η βράβευση και πως καταφέρατε να εξασφαλίσετε αυτή την τιμητική διάκριση για την εταιρεία σας;

    Β.Κ.: Η διάκριση αυτή αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση για την προσπάθεια που καταβάλαμε τα τελευταία χρόνια ως CONCEPTUM  στην ανάπτυξη των πωλήσεων και αύξηση μεριδίων στην κατηγορία Projectors ξεπερνώντας το 35% του συνόλου της Eλληνικής αγοράς. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση από την Viewsonic για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια που αντιπροσωπεύουμε επάξια στην Ελληνική αγορά. Ο νέος μας στόχος είναι να καταφέρουμε το ίδιο και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων της Viewsonic στο μέλλον.

    D.L: Κεφάλαιο: Projectors. Πόσο αναγκαίος είναι ένας projector σε μια ελληνική επιχείρηση;

    Β.Κ.: Ένας projector μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός για την προβολή της επιχείρησης και αφετέρου για εσωτερικά εκπαιδευτικούς ή administrative σκοπούς.

    H αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στην καθημερινή εκπαιδευτική εργασία αλλά και στην εξ αποστάσεως ανάγκη επικοινωνίας όλων μας, τόσο στην

    Ελλάδα όσο και διεθνώς, έχει αναδείξει τον projector σε βασικό  προϊόν για αυτήν την δουλειά. Σημαντικές επενδύσεις γίνονται σε εξοπλισμούς Εκπαιδευτικών αιθουσών, Ιδιωτικών, Δημοσίων, Μουσείων, Σεμιναρίων, αλλά και για Home setup /διασκέδαση. Ο projector δίνει αυτό που δεν μπορεί η τηλεόραση, δηλαδή μεγάλη έως «τεράστια» εικόνα με πολύ λιγότερο κόστος και με τις νέες τεχνολογίες εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας. Επίσης η τεχνολογία LED προσφέρει πάνω από 20.000 ώρες λειτουργίας της λάμπας χωρίς αντικατάσταση (πρακτικά lifetime), έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, αθόρυβη λειτουργία, προ εγκαταστημένο android που τον κάνει πολύ χρηστικό και εύκολο στην επικοινωνία του με κινητό τηλέφωνο, tablet κλπ.

    D.L: Ποιες είναι οι τεχνολογικές τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά των projectors στο B2B section της αγοράς;

    Β.Κ.: Η τάση κατασκευαστικά είναι σε τεχνολογία LED και Laser. Πιστεύω ότι αυτές θα αντικαταστήσουν στο ορατό μέλλον τους DLP και LCD Projectors, άμεσα στα b2b setup και αργότερα και στα Home setup. Επίσης αξίζει να πούμε ότι ο προβολέας LED είναι ικανότατο εργαλείο δουλειάς  ως φορητός και με μπαταρία , για πολλούς επαγγελματίες που γρήγορα,εύκολα σε διαφορετικά μέρη καθημερινά παρουσιάζουν την δουλειά τους, χωρίς να κουβαλούν μαζί τους ούτε το laptop παρά μόνο τον portable projector και ένα usb stick που έχουν αποθηκευμένη την δουλειά τους ή ακόμη καλύτερα μόνο το κινητό τους.

    D.L: Ποιο είναι το μέσο ετήσιο κόστος που χρειάζεται να δαπανήσει μια επιχείρηση όχι μόνο για την αγορά, αλλά και για τη συντήρηση ενός βιντεοπροβολέα;

    Β.Κ.: Η γκάμα των projectors είναι πολύ μεγάλη με χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες προβολής. Για να δώσω ένα παράδειγμα θα πώ ότι για μία αίθουσα 100τμ το κόστος σε projector κυμαίνεται από 500€ έως περίπου στα 1.000€. Η συντήρηση του δεν απαιτεί εξειδίκευση και κόστος εάν ο χώρος είναι ΜΗ καπνιζόντων, διαφορετικά θα χρειαστεί κάποιο καθάρισμα στα 2-3 χρόνια με κόστος μιας επίσκεψης τεχνικού 50€ – 60€. Επίσης εάν δεν είναι τεχνολογίας LED -Laser μετά τα 4χρόνια ( 6000 ώρες λειτουργείας)  θα χρειαστεί αλλαγή Λάμπας με κόστος περίπου 250€.

    D.L.: Μιλήστε μας για την after-sales υποστήριξη που προσφέρει η CONCEPTUM στους πελάτες και στις επιχειρήσεις που αγοράζουν έναν βιντεοπροβολέα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει;

    Β.Κ.: Η CONCEPTUM εκτός από την πώληση projector έχει ειδικό τμήμα με τεχνικούς εγκατάστασης που αναλαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα οποιαδήποτε έργο τους ανατεθεί προσφέροντας άριστη εργασία και εγγύηση καλής λειτουργείας. Εξάλλου είμαστε από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του Δημοσίου σε εκπαιδευτικά έργα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης υπάρχει τμήμα service στην έδρα μας με καταρτισμένους τεχνικούς και αντιμετωπίζουμε άμεσα οποιαδήποτε βλάβη σε projector ή τηλεφωνική υποστήριξη των πελατών μας. Τα εξειδικευμένα συνεργεία που διαθέτει η CONCEPTUM μπορούν να εκτελέσουν επιτόπου αυτοψίες χώρων για μελέτες εγκαταστάσεων, να επιτελέσουν εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης αλλά και να εκπαιδεύσουν τελικούς χρήστες.

    D.L: Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθεί η CONCEPTUM και την κάνει να είναι πρωτοπόρος των εξελίξεων στην αγορά των βιντεοπροβολέων εδώ και αρκετό καιρό; Μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε το μυστικό της επιτυχίας σας;

    Β.Κ.: Πιστεύουμε πολύ και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, έχουμε ενημερωμένους και ευχαριστημένους πελάτες που μας στηρίζουν, είμαστε γνώστες του προϊόντος projector τόσο τεχνολογικά αλλά και Εμπορικά, και σίγουρα τα εργοστάσια που αντιπροσωπεύουμε στηρίζουν όλη μας την προσπάθεια βλέποντας την επιτυχή πορεία μας. Η εταιρεία διέπετε από μια πελατοκεντρική φιλοσοφία που δεν διστάζει να διερευνά όλες τις δυνατές λύσεις, να προσαρμόζεται και να εκπαιδεύεται. Ενώ σε καθημερινή βάση για να βάλω λίγο χιούμορ στην κουβέντα μας το moto μου είναι «χαμηλά την μπάλα με κοντές μπαλιές και γρήγορες».

    D.L: Και μια τελευταία ερώτηση… Σε ένα meeting room μιας επιχείρησης… Τι πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο, μια smart τηλεόραση πολλών ιντσών ή ένας video projector τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ευκρίνειας που προσφέρει μια σειρά από «έξυπνες» λειτουργίες;

    Β.Κ.: Ο projector έχει διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά από  την τηλεόραση, κυρίως  όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, δίνει μεγάλο μέγεθος εικόνας με μικρότερο κόστος, την φορητότητα, οικονομία και διάδραση. Δεν υπάρχει υποκατάστατο στην κινηματογραφική εμπειρία από μία μεγάλη εικόνα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία εικόνα τουλάχιστον 120 ίντσες. Επίσης προσφέρει επιπλέον τεχνολογικές λειτουργείες όπως ΔΙΑΔΡΑΣΗ, προβολή πάνω σε Ασπροπίνακα ΜΑΤΤ  SMIT VISUAL που ταυτόχρονα γράφει ο ομιλητής ή ο εκπαιδευτής. Επίσης μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και γρήγορα σε άλλη αίθουσα προσφέροντας άμεσα το ίδιο αποτέλεσμα.

    Τεχνολογικά επίσης η διαφορά είναι ότι στην τηλεόραση το φως εκπέμπεται από την οθόνη, δηλαδή φαίνεται να εκπέμπουν φως οι άνθρωποι και τα αντικείμενα που βλέπουμε, ενώ στον βιντεοπροβολέα το φως πέφτει πάνω στο πανί ή στον τοίχο και ανακλάται πίσω στα μάτια μας όπως ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα δίνοντας πιο φυσικό οπτικό αποτέλεσμα όπως και στον κινηματογράφο εξ’ού και τα Home Cinema που κερδίζουν έδαφος.

    Εν κατακλείδι, για την επιλογή δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη μόνο ο παράγοντας χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός αλλά και οι συνθήκες του χώρου,  ο τρόπος και η συχνότητα χρήσης. Για αυτό άλλωστε προτείνουμε μια συζήτηση με ένα σύμβουλό μας πριν από κάθε εγκατάσταση ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

    ***INFO & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ***

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles