21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τα 11χρονα μας βάζουν τα γυαλιά σε τεχνολογικά θέματα: τώρα και με τη βούλα!

    Το ψιλιαζόμασταν, αλλά τώρα ήρθε και η έρευνα της εταιρείας AVG για να το επιβεβαιώσει.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως το μέσο 11χρονο παιδί διαθέτει τις ικανότητες ενός ενηλίκου σε τεχνολογικά θέματα. Έτσι, μπορεί να διεκπεραιώσει, όπως ακριβώς και ένας ενήλικας, “εργασίες” όπως το σερφάρισμα στον Παγκόσμιο Ιστό, να κάνει ένα gadget να λειτουργήσει ή να λύσει προβλήματα που παρουσιάζονται σε έναν υπολογιστή.

    Η έρευνα δείχνει, πάντως, ότι οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο πολλά γνωρίζουν τα παιδιά τους περί τεχνολογίας. Έτσι, μόλις το 7% αυτών πιστεύουν ότι τα “βλαστάρια” τους γνωρίζουν περισσότερα για το Internet απ’ ό,τι αυτοί.

    Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η AVG εξετάζει τη σχέση των παιδιών με την τεχνολογία. Παλαιότερή της έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά τα καταφέρνουν καλύτερα σε “δεξιότητες” που έχουν σχέση με τεχνολογικά θέματα, παρά σε καθημερινές τους δραστηριότητες . Έτσι, ενώ το 58% των παιδιών ηλικίας 2 έως 5 ετών μπορούν να παίξουν ένα απλό παιχνίδι σε υπολογιστή, μόνο το 52% γνωρίζουν ποδήλατο. Και ενώ το 63% των παιδιών γνωρίζουν πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής, μόλις το 20% μπορούν να κολυμπήσουν χωρίς βοήθεια και μόνο το 11% να δέσουν τα κορδόνια τους!

    Καλώς ή κακώς, μας αρέσει ή όχι, τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν μέσα στην τεχνολογία, οπότε τα αποτελέσματα των ερευνών της AVG δε θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν και πολύ…

    Πηγή: Cnet

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles