18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα 5 μεγαλύτερα flops του καλοκαιριού

    Το box office του φετινού καλοκαιριού θα μείνει στην ιστορία. Ταινίες όπως Jurassic World, The Avengers: Age of Ultron και Inside Out έφεραν στα ταμεία απίστευτα λεφτά ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Μιλάμε για το δεύτερο καλύτερο καλοκαίρι στην ιστορία του Hollywood από άποψη εσόδων! Βέβαια, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες, τους καλοκαιρινούς μήνες θα καταγραφούν και μεγάλες απογοητεύσεις.

    fantastic four

    Και δεν μιλάμε για μικρές ταινίες όπως το We Are Your Friends που δεν τα πήγε καθόλου καλά, αλλά για παραγωγές που ξόδεψαν πολλά χρήματα μέχρι την ημέρα προβολής. Το The Hollywood Reporter πήρε το κομπιουτεράκι και έκανε τους υπολογισμούς του για να καταλήξει στο ποια ήταν τα μεγαλύτερα flops του καλοκαιριού και κατά πάσα πιθανότητα και του 2015.

    aloha
    5. Aloha
    Budget: 37 εκ. δολ.
    Box Office: 26.2 εκ. δολ.
    Ο Cameron Crowe δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και οι ταινίες του δεν φέρνουν πίσω τα απαιτούμενα χρήματα. Και μπορεί το Aloha να ήταν ένα “μικρό” δράμα, ωστόσο πάλι το πρόσημο ήταν αρνητικό.

    uncle
    4. The Man From U.N.C.L.E.
    Budget: 75 εκ. δολ.
    Box Office: 72.1 εκ. δολ.
    Η ταινία παίζεται ακόμα στην Αμερική (και όχι μόνο) και υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να αυξηθεί το νούμερο των εσόδων. Η χασούρα της Warner πάντως αναμένεται να είναι συνολικά κάπου στα 80 εκατομμύρια δολάρια αν υπολογιστούν τα έξοδα για το promotion κλπ, αλλά και το γεγονός πως το budget πρέπει να ήταν μεγαλύτερο από το νούμερο που έχει ανακοινωθεί.

    pixels
    3. Pixels
    Budget: 88 εκ.δολ
    Box Office: 186.4 εκ. δολ.
    Και τι δεν άκουσε φέτος ο Adam Sandler. Από κριτικούς, από fans, από χίλιους δυο. Πάντως το γεγονός είναι πως εκεί που ο Sandler ήταν ο ηθοποιός που έφερνε πίσω εγγυημένα καλά λεφτά, τώρα θα βάλει μέσα την Sony γύρω στα 75 εκ. δολ. από τα “advertising costs”. Φανταστείτε να ήταν και χειρότερο το νούμερο στο box office παγκοσμίως.

    fantastic four
    2. Fantastic Four
    Budget: 120 εκ. δολ.
    Box Office: 146.7 εκ. δολ.
    Το φιλμ του Josh Trank δέχθηκε μεγάλο σφυροκόπημα και γενικότερα δεν άρεσε. Έκανε με το ζόρι 50 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική, κάτι ανήκουστο για ταινία της Marvel. H 20th Century Fox αναμένεται να χάσει κοντά στα 100 εκ. δολ.

    tomorrowland
    1. Tomorrowland
    Budget: 190 εκ.δολ.
    Box Office: 208.4 εκ. δολ.
    Τα Avengers: Age of Ultron και Inside Out έκαναν την Disney ακόμα πιο πλούσια, ωστόσο το Tomorrowland δεν τα πήγε καλά παρά το όνομα του Brad Bird στη σκηνοθεσία και του George Clooney στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα 120 με 150 εκατομμύρια δολάρια που περίπου θα παίξει η χασούρα σίγουρα θα πονέσει την Disney. Και εδώ έχει μεγάλη ευθύνη το marketing αφού δεν ξεκαθάρισε στο κοινό εάν η ταινία είναι φαντασίας, οικογενειακή ή κάτι άλλο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles