13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τα επόμενα iPhone έρχονται με οθόνες True Tone και 3D αισθητήρες για τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου/AR

    Η Barclays, η γνωστή βρετανική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία οθόνης True Tone σε όλα τα επερχόμενα iPhone της φετινής χρονιάς. Η εταιρεία, αναφέρει ότι τα iPhone 7s, iPhone 7s Plus και iPhone 8 θα εξοπλιστούν με την τεχνολογία αυτή, που για πρώτη φορά είδαμε στα iPad Pro των 9.7 ιντσών. Οι νέες πληροφορίες της Barclays εστιάζουν και στους 3D αισθητήρες, που αναμένεται να συμπεριλάβει η Apple στο iPhone 8 για τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου και επαυξημένης πραγματικότητας.

    true-tone-display-ipad-pro

    Οι αναλυτές της τράπεζας, Andrew Gardiner, Hiral Patel, Joseph Wolf, Blayne Curtis και Mark Moskowitz, αναφέρουν ότι τα iPhone φέτος θα καταφθάσουν με αισθητήρα τύπου «full spectral sensing ambient light», ώστε να προσφέρουν στις συσκευές αυτήν την «True Color» οθόνη. Η Barclays αναμένει ότι τους αισθητήρες αυτούς θα κατασκευάσει η Αυστριακή εταιρεία AMS. Η Apple για πρώτη φορά παρουσίασε την τεχνολογία True Tone με το iPad Pro των 9.7 ιντσών. Εκείνη τη χρονική στιγμή εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως η οθόνη αυτόματα προσαρμόζει τη θερμοκρασία του χρώματος στις συνθήκες του δωματίου.

    Το 9to5mac.com επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνολογία και φέρει ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε ένα συνηθισμένο δωμάτιο με λαμπτήρα αλογόνου η οθόνη του iPad 2 χωρίς την τεχνολογία True Tone φαντάζει πολύ χαρακτηριστικά μπλε, ενώ εκείνη του iPad Pro των 9.8 ιντσών, έδειχνε πιο κοντά στο άσπρο. Και αυτό, εξαιτίας του πως λειτουργεί η τεχνολογία True Tone, η οποία είναι σε θέση να ανιχνεύσει το φωτισμό του δωματίου και να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του χρώματος της οθόνης για να την καταστήσει όσο πιο φυσική γίνεται.

    ipad-pro-5

    Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του iPhone 8, λέγεται ότι θα είναι η οθόνη OLED, ενώ η άφιξη της τεχνολογία True Tone θα δώσει την ευκαιρία στην Apple να προωθήσει τα τρία φετινά μοντέλα, ως συσκευές iPhones με σαφώς βελτιωμένες οθόνες. Ο συνδυασμός μάλιστα, OLED και True Tone, υπόσχεται να δημιουργήσει ένα smartphone που θα διαθέτει μια από τις καλύτερες ποιοτικά οθόνες, κάτι που φυσικά μένει να επαληθευθεί στην πράξη.

    Οι πληροφορίες επίσης επιβεβαιώνουν προηγούμενες φήμες, ότι η Apple θα ενσωματώσει και αισθητήρες 3D, για χαρακτηριστικά όπως τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και επαυξημένης πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει δυο custom 3D sensors με «structured light cameras» στο μπροστινό αλλά και πίσω μέρος των συσκευών. Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε λίγους μήνες, όταν και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις συσκευές μέσα από την επίσημη παρουσίασή τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles