20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Τα κορυφαία intro aminated σειρών από την χρυσή εποχή των 80s – 90s!

    Παιδιά των 80s – 90s (που σήμερα είστε περίπου στα 30+ ή έχετε περάσει στα δεύτερα -άντα), το αφιέρωμα που θα βρείτε παρακάτω είναι για εσάς! Θυμάστε εκείνα τα θρυλικά Σαββατοκύριακα, περίπου στα τέλη της δεκαετίας του΄80 και στη δεκαετία του ΄90 που η ζωή ήταν πιο ωραία και απλή, χωρίς πολλές πολλές έννοιες και σκοτούρες, με λιγοστά κανάλια στην TV και όπου το Internet έμοιαζε με… επιστημονική φαντασία, στη διαπασών ακουγόντουσαν οι Metallica, οι No Doubt, οι 2 Unlimited και οι Nirvana, ενώ το πιο cool χριστουγεννιάτικο δώρο δεν ήταν άλλο από ένα Gameboy της Nintendo! Επειδή σε όλους μας αρέσουν τα νοσταλγικά ταξίδια στο χρόνο, σίγουρα τα παρακάτω videos που περιλαμβάνουν τα πιο αξιομνημόνευτα intro των animated σειρών που μεσουρανούσαν στη δεκαετία του 80 και του 90 (τα οποία είτε τα είδαμε στη βιντεοκασέτα, είτε στις πρώτες μέρες της ιδιωτικής τηλεόρασης) είναι βέβαιο ότι θα κινητοποιήσουν τα ρετρό νοσταλγικά σας vibes στο… maximum! Για… δυναμώστε ηχεία, πατήστε το play και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο!

    THUNDERCATS

    Οι γάτες της Θαντέρα μαγνήτισαν τη φαντασία εκατομμυρίων παιδιών πίσω στα 80s – 90s, με τον Λάϊνο, τον Πάνθρο, την Τσιτάρα και τις υπόλοιπες ανθρωπόμορφες γάτες να μάχονται τον Μαμ-Ρα τον παντοτινό! Ένα intro γεμάτο ένταση και δυναμισμό, όπως ακριβώς και η θρυλική σειρά!

    DRAGON BALL (Greek Opening)

    Κακά τα ψέματα, μια από τις πιο ένοχες απολαύσεις που είχαμε μικροί ήταν το Dragon Ball, όπου κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στον ANT1 δεν χάναμε επεισόδιο, καθώς οι μάχες του Shon Goku, του Vegeta και των υπολοίπων μαχητών ενάντια σε super villains όπως η Frieza μπορούσαν να κρατήσουν ακόμη και μήνες! Το δε ελληνικό intro αποτελεί cult classic!

    SILVERHAWKS

    Μια animated σειρά 65 επεισοδίων που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη. Η ιστορία τωνSilverHawks διαδραματίζεται στον 29ο αιώνα, όπου ο Γαλαξίας του Λίμπο απειλείται από τον εγκληματία εγκέφαλο MonStar και τον όχλο των διαστρικών κακοποιών του. Για να καταπολεμηθεί αυτή η απειλή, συγκεντρώνεται μια ομάδα cyber-augmented ηρώων, γνωστών ως SilverHawks. Η εισαγωγή απλώς τα «έσπαγε»!

    ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΝΥ

    Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ ‘Ηρθε η άνοιξη ξανά Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ Γλύκαναν τα δειλινά Πάει το χιόνι! Πάει το χιόνι! Λιώνει στα βουνά… Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για ένα intro, το οποίο τραγουδήθηκε ασταμάτητα από τα νεαρά κορίτσια της εποχής!

    ROBOTECH

    Το Robotech και η εποποιΐα του Macross μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο «σοβαρά» ιαπωνικά anime που πέρασαν ποτέ στη Δύση. Εστιάζοντας στη σύγκρουση ανάμεσα στους εξωγήινους Zentradi και στις δυνάμεις των γήινων, με αφορμή την απόκτηση ενός σκάφους αγνώστου προελεύσεως  που πέφτει στη Γη, τα παιδιά της εποχής μάθαιναν από πρώτο χέρι ότι δεν υπάρχει τίποτα «γοητευτικό» στον πόλεμο. Αν μη τι άλλο, το εισαγωγικό instrumental intro ανήκει στα κορυφαία και πιο χαρακτηριστικά της εποχής!

    DUCK TALES (Greek Opening)

    Οι Παπιοπεριπέτειες (ή Duck Tales αγγλιστί) υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα animated shows. Η σειρά προβλήθηκε στις ΗΠΑ από το 1987 έως το 1990 και στην Ελλάδα μεγάλωσε τα παιδιά της δεκαετίας του ’90 μέσα από το Mega.

    SABER RIDER AND THE STAR SHERIFFS

    Μια ακόμη sci-fi animated σειρά που απέκτησε το δικό της φανατικό κοινό. Στο μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια επιθετική φυλή εξωγήινων. Η μόνη ελπίδα της… Το εξελιγμένο Ρομπότ Ramrod και η ομάδα του Σερίφη του Διαστήματος είναι! Το μουσικό theme ήταν μια δυνατή ροκιά που δεν μπορούσε παρά να σε ξεσηκώσει με απίθανα lyrics όπως το «Your destiny will lead you, To wherever people need you, No danger may have found you, You have your friends around you now, Now! Now! Now»!

    TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES (Greek Opening)

    Εάν λέξεις όπως Turtle Power! και Cowabunga σας φαίνονται γνωστές και εάν η πίτσα είναι το αγαπημένο σας φαγητό, τότε ανήκετε στα παιδιά που αγαπήσαν την τετράδα από τα Χελωνονιντζάκια (Leonardo, Donatello, Michelangelo και Raphael). H εισαγωγή τους απλώς θα μας θυμίζει πόσο cool ήταν τα κινούμενα σχέδια των 80s – 90s! Σημειώστε ότι στην ελληνική εισαγωγή τραγουδούσε ο μαιτρ Κώστας Μπίγαλης!

    Χ-ΜΕΝ

    Αυτή τη στιγμή το X-Men 97 προκαλεί πάταγο στο Disney+, αποτελώντας κατά πολλούς το πιο πετυχημένο δημιούργημα της Marvel Animation! Οι περιπέτειες των μεταλλαγμένων του Καθηγητή Xavier μεγάλωσαν γερά παιδιά πίσω στα 90s και τώρα το comeback τους δε γίνεται να μην μας συγκινήσει!  To δε intro είναι απλώς κορυφαίο και από τα μουσικά themes που σου κολλάνε στο μυαλό…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles