21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα κριτήρια των καταναλωτών για την αγορά smartphone

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το GSMA Intelligence σε 14.273 χρήστες smartphones παγκοσμίως, οι καταναλωτές ανέφεραν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (72%), την ανθεκτικότητα (66%), την ασφάλεια (65%) και την ποιότητα της κάμερας (54%) ως τις κορυφαίες προτεραιότητες για την αγορά του επόμενου smartphone τους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η 5G συνδεσιμότητα τοποθετείται από τους ίδιους τους χρήστες στην πέμπτη θέση με 34%.

    Το GSMA Intelligence σημειώνει ότι οι μάχες μεταξύ των κατασκευαστών θα εστιαστούν πλέον στη μεσαία κατηγορία τιμών smartphones. Και αυτό καθώς οι κατασκευαστές, έχοντας λάβει το σχετικό μήνυμα της αγοράς, αναπροσαρμόζουν πλέον τη στρατηγική τους για να προσαρμοστούν στα νέα καταναλωτικά δεδομένα που προκαλεί ο Covid-19.

    Στην έκθεσή του το GSMA Intelligence επισημαίνει επίσης ότι οι συνέπειες της πανδημίας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών πωλήσεων smartphones βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, επικεντρώνοντας τον ανταγωνισμό των εταιρειών περισσότερο στην τιμή και λιγότερο στα χαρακτηριστικά. Ήδη η μέση τιμή πώλησης των 5G smartphones έχει μειωθεί κατά σχεδόν το ένα τρίτο μεταξύ από το πρώτο τρίμηνο του 2019 έως και το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Και η τάση αυτή προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί.

    Διαβάστε επίσης: Μείωση 8,8% στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones το 2020

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles