15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα προέρχονται από ανακύκλωση gadgets!

    Μετάλλια Ολυμπιακών αγώνων από ανακυκλωμένα gadgets; Γιατί όχι; Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ευτυχώς έχουν ευαισθητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια πάνω στο κομμάτι της ανακύκλωσης, ενισχύοντας τις προσπάθειες τους για την καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος των ηλεκτρονικών αποβλήτων μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανακύκλωσης και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

    Believe-it-or-not-all-of-the-2020-Olympic-medals-will-be-made-from-recycled-gadgets

    Τα πιο φιλόδοξα πλάνα, ωστόσο, φαίνεται πως τα έχει η Ιαπωνία, καθώς οι διοργανωτές των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ξεκίνησαν να συλλέγουν παλιά smartphones, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, μερικά χρόνια νωρίτερα, για να τα μετατρέψουν σε …μετάλλια.

    Όχι όλα τα μέρη τους φυσικά, αλλά μόνο τα “πολύτιμα” μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτών των gadgets. Προφανώς δεν είναι εύκολη αποστολή, αλλά, καθώς έχουμε ακόμη 17 μήνες έως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει χρόνος για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο.

    Σε περίπτωση πάντως που το είχατε απορία, ένα τυπικό iPhone περιλαμβάνει 0,034 γραμμάρια χρυσό και 0,34 γραμμάρια ασήμι, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρώσουν επαρκείς ποσότητες από χρυσό, ασήμι και μπρούντζο, για τα μετάλλια των Αγώνων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles