13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τα νέα τεχνολογικά μοντέλα ανατρέπουν τις δομές του ανθρώπινου δυναμικού

    the future of hr kpmg

    Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα “Future of HR” της KPMG, 3 στα 5 στελέχη του τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού υποστηρίζουν ότι ο τομέας τους πρέπει να εκσυγχρονίσει την προσέγγισή του στο σχεδιασμό του μελλοντικού δυναμικού για να παραμείνει επίκαιρος. Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται στην έρευνα, το 57% των στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού θεωρεί ότι, εάν ο τομέας τους δεν εκσυγχρονίσει την προσέγγισή του στην κατανόηση και το σχεδιασμό των μελλοντικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού, σύντομα θα καταστεί παρωχημένος στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, σε κάποιες επιχειρήσεις διαφαίνεται ένα διακριτό μοντέλο εκ μέρους του Ανθρώπινου Δυναμικού σε σχέση με την ιεράρχηση των ζητημάτων με στόχο την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό εξελίξεων υπάρχει μια ομάδα εταιρειών, που αποκαλείται “Pathfinding HR” και αναπτύσσει δυνατότητες σε τέσσερις διακριτούς τομείς.

    Η διαμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του μέλλοντος είναι μία από αυτές τις δυνατότητες. Οι εταιρείες “Pathfinding HR” αναγνωρίζουν ότι οι υπάρχουσες δομές εργατικού δυναμικού ανατρέπονται από τα νέα τεχνολογικά και επιχειρηματικά μοντέλα, και επικεντρώνονται στο να αναδιαμορφώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και να αξιοποιήσουν όλα τα οφέλη της συνεργασίας των ανθρώπων με τις μηχανές.

    Παράλληλα, τα τρία τέταρτα των εταιρειών Pathfinding HR (76%) συμφωνούν ότι αποτελεί πρόκληση η σύνθεση των εργαζομένων μελλοντικά (για ποιες θέσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε προσλήψεις, για ποιες θα μπορούσαν να αναπτύξουν στελέχη εσωτερικά, για ποιες θα πρέπει να προχωρήσουν με εξωτερικούς συνεργάτες, ή ποιες θα αυτοματοποιηθούν) ώστε να ανταποκριθούν στις μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησης. Επιπλέον, 3 στους 4 (74%) θέτουν ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού για να διαχειριστούν τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες “Pathfinding HR” κατανοούν ότι το Ανθρώπινο Δυναμικό παίζει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση και διατήρηση μιας κουλτούρας, που εναρμονίζεται με την επιχειρηματική στρατηγική τους. Είναι δε έξι φορές πιο πιθανό να “συμφωνούν απολύτως” ότι διαθέτουν στρατηγική για τη διατήρηση της κατάλληλης κουλτούρας στην επιχείρησή τους (43% έναντι 7%), ενώ είναι 5 φορές πιο πιθανό να “συμφωνούν απολύτως” ότι έχουν συγκεκριμένους ρόλους στο Ανθρώπινο Δυναμικό, που εστιάζουν στον σκοπό και την κουλτούρα (40% έναντι 8%).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles