24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα “Παλιόπαιδα” ανοίγουν το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου


    festival

    Σήμερα ανοίγει η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
    , ένας θεσμός που έχει αγαπήσει πάρα πολύ το κοινό που αρέσκεται στο καλό σινεμά. Από σήμερα λοιπόν, 4 Απριλίου μέχρι και τις 10 Απριλίου θα προβληθούν οι ταινίες του φεστιβάλ στις αίθουσες Δαναός 1, Odeon Όπερα 1 και στο αμφιθέατρο Teo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ από τις 11 μέχρι τις 17 Απριλίου θα «ανέβει» στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
    Τα Παλιόπαιδα (Les Gamins) του Anthony Marciano είναι η πρόταση που ανοίγει το φεστιβάλ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, κάνοντας μάλιστα στην Αθήνα παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ η τελετή λήξης θα γίνει στον κινηματογράφο Δαναό με την ταινία του Patrice Leconte Μπουτίκ για Αυτόχειρες. Η πρεμιέρα θα γίνει παρουσία της Carole Bouquet, ανάδοχος της 14ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ, ένα σύμβολο του γαλλικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70, που πρωταγωνίστησε στο μυθικό Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Λουίς Μπουνιουέλ, αλλά και στο Για τα Μάτια σου Μόνο, παίζοντας το ρόλο ενός Bond Girl δίπλα στον Roger Moore.

    Σαράντα πέντε 
    θα είναι συνολικά οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που όπως αναμένεται θα σπάσουν εκ νέου το ρεκόρ του 1 εκατομμυρίου εισιτηρίων που έκαναν οι 37 γαλλικές ταινίες που προβλήθηκαν πέρυσι στη χώρα μας, μία τρανή απόδειξη πως οι Έλληνες εκτιμούν το καλό γαλλικό σινεμά.

    Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει το επίσημο διαγωνιστικό, το πανόραμα του γαλλόφωνου κινηματογράφου και την κατηγορία του animation, ενώ να σημειώσουμε την συνεργασία του φεστιβάλ με το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων «Be there! Corfu animation festival», που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από 4 έως 7 Απριλίου, με τέσσερις σημαντικές πρεμιέρες γαλλόφωνων ταινιών («Η ημέρα των κορακιών», «Χρώμα δέρματος: Μελί», «Πίνακας» και «Ο Κιρικού, οι άνδρες και οι γυναίκες»).

    Δείτε παρακάτω τις ταινίες που είναι η επίσημη επιλογή για το διαγωνιστικό τμήμα:

    À perdre la raison (Σκηνοθεσία: Joachim Lafosse)

    Camille Redouble (Σκηνοθεσία: Noémie Lvovsky)

    Un plan parfait (Σκηνοθεσία:Pascal Chaumeil)

    Populaire (Σκηνοθεσία: Régis Roinsard)

    Therese Desqueyroux (Σκηνοθεσία: Claude Miller)

    https://www.youtube.com/watch?v=En2OZWquQzY

    Main dans la main (Σκηνοθεσία: Valérie Donzelli)

    Tu honoreras ta mère et ta mère (Σε σκηνοθεσία Brigitte Roüan, γυρισμένη στη Μήλο και με τους Λάκη Λαζόπουλο και Ντέμη Ρουσσό στο καστ!)

    Renoir /Ρενουάρ (Σκηνοθεσία: Gilles Bourdos)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles