13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα πάντα για το νέο οικοσύστημα συσκευών της Samsung από το χθεσινό Unpacked event της!

    Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, εχθές πραγματοποιήθηκε το αναμενόμενο Unpacked event της Samsung, στο οποίο παρουσιάστηκαν δύο νέα foldable smartphones, ένα σετ ακουστικών και δύο νέα smartwatches. Ο λόγος, φυσικά, για τα Samsung Galaxy Z Fold4, Z Flip 4, Galaxy Buds 2 Pro και Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro! Ήμαστε από τους τυχερούς που τα είδαμε όλα από κοντά επί ελληνικού εδάφους, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή τους και ιδού όλα όσα ξέρουμε γι’αυτά, συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, για να μην “χάνεστε” στην πληροφορία! Οι τιμές και η διαθεσιμότητα για την Ελλάδα είναι γνωστές για όλα τα μοντέλα και θα τις βρείτε στο τέλος του άρθρου, ενώ αν θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Unpacked event, θα το βρείτε ακριβώς παρακάτω.

    Galaxy Z Flip4

    Με το Flip4 η Samsung συνεχίζει να εξελίσσει τα flip phones της, τα οποία γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, ενώ σε μεγάλο βαθμό απευθύνονται και στο γυναικείο κοινό, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην κατηγορία των ναυαρχίδων. Αξίζει να αναφερθεί οτι οι πωλήσεις Flip/Fold αφορούν αυτή τη στιγμή των 30% των premium πωλήσεων της Samsung, σταδιακά ελκύοντας χρήστες που είτε θα επέλεγαν κάποιο Galaxy S/Galaxy Note μοντέλο, είτε προέρχονται από άλλα “στρατόπεδα”. Τα Flip μοντέλα αφορούν το 67% των πωλήσεων των foldables της Samsung, ενώ τα Fold το 33%. 

    Όσον αφορά το Flip, το 55% των αγοραστών του είναι γυναίκες και απευθύνεται γενικά σε νεότερες ηλικίες σε σχέση με το Fold. Με το Flip4, η Samsung θέλησε να αυξήσει την αντοχή του και σχεδίασε ένα νέο μηχανισμό αναδίπλωσης, ενώ μείωσε και τις διαστάσεις του.  Είναι 10-12% πιο ανθεκτικό από το Flip3 και έχει μεγαλύτερη μπαταρία, από τις 3.300 στις 3.700mAh, με την ταχεία φόρτιση να φέρνει το 0-50% σε 30′. Το πάχος του είναι 6,9mm (17,1mm διπλωμένο) και το βάρος του αρκετά μικρό, στα 187gr. Φυσικά είναι IPX8 στεγανό απέναντι στο νερό και όπως προείπαμε, είναι βελτιωμένο σε θέματα αντοχής, με armour aluminum frame, αντοχή στις γρατζουνιές και Gorilla Glass Victus+ να καλύπτει την οθόνη.

    Η κύρια οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X με 120Hz refresh rate, HDR10+, 1200 nits peak φωτεινότητα, διαγώνιο 6,7″ και FullHD+ ανάλυση. Η εξωτερική οθόνη είναι Super AMOLED των 1,9″ με ανάλυση 260×512 pixels και εδώ η εταιρεία βελτίωσε τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητά της. Πλέον μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα με αυτήν (όπως π.χ. quick reply σε SMS) αλλά και να την φέρετε στα μέτρα σας με “δικά σας” wallpapers, αν το θέλετε.

    Το Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 στα 4nm τροφοδοτεί τα Flip4 και Fold4, με 8GB RAM στην περίπτωση του πρώτου, όπως και με 128/256/512GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερα είναι διπλή με 12MP κύριο αισθητήρα (DPPDAF, OIS) και 12MP ultra-wide κάμερα 123 μοιρών. Η δυνατότητα λήψης βίντεο είναι 4K στα 60FPS, 1080p στα 240FPS και 720p στα 960FPS, με υποστήριξη HDR10. Όσο για την selfie, είναι 10MP με HDR και δυνατότητα λήψης 4K video. Να σημειωθεί οτι το Quick Shot είναι βελτιωμένο, όπως και οι low-light λήψεις αλλά και η σταθεροποίηση με την κάμερα του Flip4.

    Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία με την αρωγή της AKG ενώ υποστηρίζεται και 32-bit/384kHz ήχος, ασύρματα. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6, BT 5.2 και ό,τι άλλο θα περιμένατε, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλάι. Τέλος, η μπαταρία υποστηρίζει φόρτιση 25W (δεν περιλαμβάνεται φορτιστής στο κουτί), 15W ασύρματη φόρτιση και 4,5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

    Το Samsung Galaxy Z Flip4 θα είναι διαθέσιμο από 26/8 στην Ελλάδα στα €1.149 (8/128GB), €1.209 (8/256GB) και €1.329 (8/512GB), σε χρώματα Graphite, Purple, Gold και Blue.

    Galaxy Z Fold4

    Πάμε και στον ορισμό του foldable, το Fold4! Είναι μια συσκευή που στοχεύει στο productivity αλλά και την μεγάλη επιφάνεια προβολής για κάθε πιθανή χρήση, ενώ το 40% των πωλήσεών του αφορά το γυναικείο κοινό. Φέτος έχει μικρότερα bezels και βελτιωμένη εργονομία για πιο εύκολη χρήση με το ένα χέρι (όταν είναι διπλωμένο), με το aspect ratio να μειώνεται από το 24,5:9 στο πιο… αποδεκτό, 23,1:9. Η συσκευή έχει βάρος 263gr που όμως είναι μειωμένο σε σχέση με του Fold3 και μάλιστα μειώνεται σε κάθε γενιά μέχρι σήμερα. Το πάχος του είναι 6,3mm (14,2-15,8mm διπλωμένο) και το Gorilla Glass Victus+ προστατεύει τη συσκευή εμπρός και πίσω, με το αλουμινένιο frame γύρω του. Και εδώ έχουμε IPX8 στεγανότητα, και εδώ έχουμε armour aluminum frame, 10-12% μεγαλύτερη αντοχή από του Fold3, αλλά επιπλέον έχουμε υποστήριξη του S Pen και μάλιστα μπορείτε να αποκτήσετε ξεχωριστά την ειδική θήκη του Fold4, που έχει και υποδοχή για S Pen, με το πενάκι να έρχεται ως δώρο μαζί με αυτήν.

    Η κύρια οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X με 120Hz refresh rate, HDR10+, 1200 nits peak φωτεινότητα, διαγώνιο 7,6″ και ανάλυση 1812×2176 pixels. Η εξωτερική οθόνη είναι Dynamic AMOLED των 6,2″ με ανάλυση 904×2316 pixels και τα bezels είναι σαφώς μικρότερα παντού. Στα highlights βάζουμε και την under-display κάμερα στην “μέσα” οθόνη, η οποία είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι και μετά βίας διακρίνεται, αφήνοντας σχεδόν ανεμπόδιστο το φως των pixels να περνά από μέσα της!

    Η Samsung προσπάθησε να βελτιώσει τις δυνατότητες παραγωγικότητας του Fold4. Η σημαντικότερη προσθήκη έγινε σε επίπεδο UI και αφορά την “taskbar” που υπάρχει πλέον στο κάτω μέρος της οθόνης και ειλικρινά χρειαζόμασταν εδώ και καιρό. Πλέον μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα και γρήγορα εναλλαγές μεταξύ apps και η εμπειρία θυμίζει περισσότερο… desktop. Μπορείτε επίσης να κάνετε drag ‘n’ drop κείμενο με το S Pen από μια εφαρμογή σε μια άλλη (text extraction). Πολλά apps είναι βελτιστοποιημένα για χρήση με το Fold4, όπως τα YouTube, Netflix, Disney+ και Microsoft Teams. Ακόμα και το camera app της Samsung πλέον εκμεταλλεύεται καλύτερα την αναδιπλούμενη οθόνη.

    Το Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 στα 4nm τροφοδοτεί τα Flip4 και Fold4, με 12GB RAM στην περίπτωση του δεύτερου, όπως και με 256/512GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερα είναι τριπλή με 50MP κύριο αισθητήρα (DPPDAF, OIS) και 12MP ultra-wide κάμερα 123 μοιρών, όπως και με 10MP tele-camera (PDAF, OIS, 3x optical zoom). Η δυνατότητα λήψης βίντεο είναι 4K στα 60FPS, 1080p στα 240FPS και 720p στα 960FPS, με f/1.8 διάφραγμα φακού και έχουμε και την cover camera, δηλαδή την selfie της εξωτερικής οθόνης, με 10MP αισθητήρα, HDR και δυνατότητα λήψης 4K video.

    Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία με την αρωγή της AKG ενώ υποστηρίζεται και 32-bit/384kHz ήχος, ασύρματα. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6e, BT 5.2 και ό,τι άλλο θα περιμένατε, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλάι. Να τονιστεί η υποστήριξη Samsung DeX και Ultra WideBand (UWB).

    Τέλος, η μπαταρία των 4.440mAh υποστηρίζει φόρτιση 25W (δεν περιλαμβάνεται φορτιστής στο κουτί) με το 50% να έρχεται σε 30′15W ασύρματη φόρτιση και 4,5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

    Galaxy Buds2 Pro

    Συνεχίζοντας την πετυχημένη συνταγή της, η Samsung παρουσιάζει το νέο σετ ακουστικών Galaxy Buds2 Pro. Η εταιρεία λέει ότι είναι μικρότερα και πιο άνετα από το αρχικό μοντέλο Buds Pro και τώρα έχουμε υποστήριξη αναπαραγωγής ήχου 24-bit μέσω Bluetooth εφόσον χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο Samsung.

    Τα τελευταία κορυφαία ακουστικά της Samsung θα προσφέρονται σε μαύρο, λευκό και μοβ χρώμα.

    Το μοντέλο Buds 2 Pro είναι 15% μικρότερο από το αρχικό Buds Pro και η Samsung έχει επίσης επεκτείνει τη γρίλια εξαερισμού για να επιτρέπει την πρόσθετη ροή αέρα να φτάνει στα αυτιά σας και να μειώνει την αίσθηση “μπουκώματος” κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρήσης.

    Η Samsung υπογραμμίζει επίσης πόσο ανακυκλωμένο υλικό εφαρμόστηκε σε αυτά τα premium ακουστικά. Αυτό γίνεται λίγο συγκεκριμένο, οπότε η καλύτερη εξήγηση βρίσκεται στην πραγματικότητα στις υποσημειώσεις του Δελτίου Τύπου της εταιρείας, τις οποίες έχω συμπεριλάβει παρακάτω:

    Περισσότερο από το 90% όλων των πλαστικών εξαρτημάτων του Galaxy Buds 2 Pro, σε βάρος, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Στο Galaxy Buds 2 Pro χρησιμοποιούνται συνολικά 29 γραμμάρια πλαστικού και περιλαμβάνει περισσότερα από 27 γραμμάρια ανακυκλωμένα υλικά. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά περιέχει τουλάχιστον το 20% είτε των απορριπτόμενων διχτυών αλιείας (πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό) είτε των υλικών μετά την κατανάλωση. Τα ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος χρησιμοποιούνται σε τρία εσωτερικά εξαρτήματα: στο μπροστινό μέρος του βραχίονα, στη βάση μπαταρίας και στη βάση-PCB. Τα ανακυκλωμένα υλικά μετά την κατανάλωση χρησιμοποιούνται σε οκτώ εξωτερικά εξαρτήματα. Τέσσερα εξαρτήματα και στα δύο bdus στη θήκη του μπροστά αριστερά/δεξιά, θήκη πίσω αριστερά/δεξιά και άλλα τέσσερα εξαρτήματα στη θήκη βάσης στο διακοσμητικό μπροστινό μέρος, στο επάνω μέρος της θήκης, στο εσωτερικό της θήκης και στο κάτω μέρος της θήκης.

    Τα ακουστικά Galaxy Buds 2 Pro εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ διαφόρων συσκευών Samsung, αλλά δυστυχώς δεν έχουν υποστήριξη πολλαπλών σημείων, επομένως δεν μπορείτε να τα αντιστοιχίσετε με δύο πηγές ήχου ταυτόχρονα. Η βολική λειτουργία γίνεται (επιτέλους) ολοένα και πιο κοινή στα ακουστικά και η Google πρόσφατα συμπεριέλαβε πολλαπλά σημεία στο Pixel Buds Pro. Είναι λοιπόν απογοητευτικό να βλέπεις τη Samsung να αποστέλλει ένα νέο κορυφαίο σετ ακουστικών χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό.

    Αλλά στη θετική πλευρά έχουμε την υποστήριξη ήχου hi-fi 24bit, αρκεί να έχετε ένα τηλέφωνο με One UI 4.0 ή νεότερη έκδοση και η Samsung σημειώνει ότι η υποστήριξη 24-bit θα διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή, για παράδειγμα το Spotify θα σας απογοητεύσει σε αυτό.

    Ο ήχος 360 μοιρών λέγεται επίσης ότι βελτιώνεται και ακόμη, το Buds 2 Pro διαθέτει Bluetooth 5.3 και είναι έτοιμο για LE Audio, σύμφωνα με το φύλλο προδιαγραφών της Samsung.

    Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εκτιμάται σε έως και πέντε ώρες αναπαραγωγής (ANC ενεργοποιημένο) ή οκτώ με απενεργοποιημένη την αντίστοιχη λειτουργία. Με τη θήκη, λαμβάνετε συνολικά 20 ώρες (ενεργοποιημένο ANC) ή 30 ώρες έξτρα αυτονομία. Μην ξεχνάτε, τα Buds 2 Pro έχουν βαθμολογία IPX7 για αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα. Συνολικά, τα πιο πρόσφατα κορυφαία ακουστικά της Samsung είναι μια μέτρια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά σίγουρα είναι μια καλή πρόταση για όσους έχουν πρόσφατες συσκευές της ευρύτερης οικογενείας Galaxy.

    Galaxy Watch 5 series

    Μεταξύ των όσων παρουσίασε η Samsung στο χθεσινό της Unpacked event ηταν και η νέα σειρά Galaxy Watch 5. Μέχρι τώρα, ίσως το μόνο που γνωρίζατε ήταν ότι η σειρά αποτελείται από ένα βασικό μοντέλο Galaxy Watch 5 και το Galaxy Watch 5 Pro. Όμως τα δύο έξυπνα ρολόγια μοιράζονται το ίδιο DNA και είναι επίσης αρκετά διαφορετικά ώστε να δικαιολογούν μια βαθύτερη κατάδυση στο τι τα κάνει να ξεχωρίζουν. Λοιπόν, ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του Galaxy Watch 5 και του Galaxy Watch 5 Pro;

    Πρώτα απ ‘όλα, το Galaxy Watch 5 είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη (40mm και 44mm), ενώ το Galaxy Watch 5 Pro είναι διαθέσιμο μόνο στην διαμόρφωση των 45mm. Πέρα από τις προφανείς διαφορές μεγέθους, μια άλλη ορατή απόκλιση έγκειται στο περιστρεφόμενο στεφάνι και στην έλλειψή του. Κανένα από τα μοντέλα Galaxy Watch 5 δεν διαθέτει περιστρεφόμενο φυσικό πλαίσιο. Ωστόσο, το Galaxy Watch 5 Pro έχει ένα παχύτερο, κοίλο (σταθερό) πλαίσιο, το οποίο είναι περισσότερο στοιχείο σχεδίασης παρά λειτουργικό στοιχείο.

    Το smartwatch με την χαρακτηριστική επωνυμία Pro χρησιμοποιεί υλικά υψηλότερης ποιότητας στην κατασκευή του. Αν και τόσο το Watch 5 όσο και το Watch 5 Pro χρησιμοποιούν προστασία οθόνης από κρύσταλλο ζαφείρι (με 60% βελτίωση της αντοχής στις γρατσουνιές), μόνο το Galaxy Watch 5 Pro διαθέτει σώμα από τιτάνιο και λουράκι καρπού D-Buckle.

    Πέρα από τις προφανείς σχεδιαστικές διαφορές, τα Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro μοιράζονται το ίδιο chipset 5nm Exynos W920, 1,5 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Τρέχουν επίσης το One UI Watch 4.5 που βασίζεται στο Wear OS 3.5.

    Οι επιδόσεις θα πρέπει να είναι παρόμοιες σε όλες τις παραλλαγές της σειράς Watch 5, αλλά μια βασική διαφορά είναι ότι το Galaxy Watch 5 Pro διαθέτει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία. Το μοντέλο Pro τροφοδοτείται από μπαταρία 590mAh, ενώ οι τυπικές εκδόσεις Galaxy Watch 5 40mm και 44mm έχουν μπαταρίες 284mAh και 410mAh, αντίστοιχα.

    Το Galaxy Watch 5 Pro θα πρέπει να προσφέρει έως και 80 ώρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα έξυπνα ρολόγια της Samsung μετά το αρχικό Galaxy Watch ήταν λόγος ανησυχίας, αλλά τόσο το Watch 5 όσο και το Watch 5 Pro θέτουν υψηλότερα πρότυπα.

    Τα νέα έξυπνα ρολόγια της Samsung διαθέτουν αισθητήρα θερμοκρασίας και καλύτερες λειτουργίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Sleep Tracking και Sleep Coaching με αναφορές ανάλυσης ύπνου, βαθμολογίες και καθημερινές αποστολές. Έχουν επίσης παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου στο αίμα, ECG και ανίχνευση ροχαλητού.

    Ωστόσο, το Galaxy Watch 5 Pro λαμβάνει τρεις αποκλειστικές λειτουργίες Samsung Health, όπως το Route Workout με υποστήριξη για εξαγωγή και εισαγωγή αρχείων GPX, oδηγίες στροφής για πεζοπορία και ποδηλασία και Track Back για την αντιστροφή της διαδρομής σας προς το σημείο εκκίνησης.

    Galaxy for the Planet

    Με αφετηρία την κυκλοφορία της σειράς Samsung Galaxy S22, η Samsung έχει ενσωματώσει στις συσκευασίες και στο υλικό των νέων προϊόντων ανακυκλωμένα υλικά. Αυτό αποτελεί την αρχή της πρωτοβουλίας Galaxy for the Planet, η οποία αφορά στη συνεχή ενσωμάτωση ανακυκλωμένων πλαστικών και τη δημιουργία νέων υλικών σε συνεργασία με κορυφαίους εταίρους αειφορίας. Καθώς η Samsung επιδιώκει συνεχή καινοτομία κατά την ανάπτυξη προϊόντων με βιώσιμο τρόπο, με περηφάνια ανακοινώνει πως πάνω από το 90% των νέων Samsung Galaxy Buds2 Pro είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Η νέα σειρά Samsung Galaxy Z έχει επίσης βασικά εξαρτήματα τα οποία περιέχουν πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό και έρχεται σε συσκευασία η οποία είναι κατασκευασμένη από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο χαρτί. Η Samsung μείωσε επίσης τον όγκο της συσκευασίας έως και 58% σε σύγκριση με τα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy smartphones πρώτης γενιάς. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με μείωση περίπου 10.000 τόνων εκπομπών άνθρακα κατά τις μεταφορές τη φετινή χρονιά.

    Τιμές και διαθεσιμότητα

    Όλα τα νέα Samsung μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τις 25 Αυγούστου στην Ελλάδα και ήδη “τρέχουν” οι προπαραγγελίες στις μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας, με μεγάλα δώρα για όσους προπαραγγείλουν και δεν περιμένουν το τέλος του μήνα.

    Διαθέσιμα από 26 Αυγούστου

    • Galaxy Z Flip4 8/128GB – €1.149
    • Galaxy Z Flip4 8/256GB – €1.209
    • Galaxy Z Flip4 8/512GB – €1.329

    Διαθέσιμο σε χρώματα Graphite, Purple, Gold και Blue

    • Galaxy Z Fold4 12/256GB – €1.899
    • Galaxy Z Fold4 12/512GB – €1.999

    Διαθέσιμο σε χρώματα Black, Beige και Gray-Green

    Όσοι προ παραγγείλουν είτε το Samsung Galaxy Z Fold4, είτε το Samsung Galaxy Z Flip4, έως και τις 25 Αυγούστου, θα λάβουν δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για 1 έτος μέσω της υπηρεσίας Samsung Protect. Ακόμα, όσοι επιστρέψουν την παλιά τους συσκευή θα λάβουν trade in voucher 150 ευρώ για το Z Flip4 και 200 ευρώ για το Z Fold4, αλλά και την αξία της συσκευής που θα επιστραφεί.

    • Galaxy Buds2 Pro – €229

    Διαθέσιμα σε χρώματα Graphite, White και Purple

    Όσοι επιλέξουν να προ παραγγείλουν τα Samsung Galaxy Buds2 Pro, έως τις 25 Αυγούστου, θα λάβουν ως δώρο τον Super-Fast ασύρματο φορτιστή Samsung.

    Διαθέσιμα από 25 Αυγούστου

    • Galaxy Watch 5 40mm – €299
    • Galaxy Watch 5 44mm – €329
    • Galaxy Watch 5 40mm LTE (eSIM) – €349
    • Galaxy Watch 5 44mm LTE (eSIM) – €379
    • Galaxy Watch 5 Pro 45mm – €469
    • Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE (eSIM) – €519

    Διαθέσιμα σε χρώματα Graphite, Pink Gold (40mm), Sapphire (44mm) και Silver με δώρο τα Samsung Galaxy Buds Live στην απόχρωση Onyx για όσους τα προπαραγγείλουν. Το Watch 5 Pro στα χρώματα Black Titanium και Grey Titanium, με το ίδιο δώρο για το pre-order.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles