21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα παπούτσια που σε οδηγούν μόνα τους στον… προορισμό σου

    Καλά τα GPS προγράμματα πλοήγησης στο κινητό ή το tablet σας, αλλά κάποιες φορές το να πρέπει να κοιτάτε διαρκώς μία οθόνη για να βρίσκετε τον προορισμό σας πραγματικά σας αποσυντονίζει. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να σας οδηγούν τα παπούτσια σας;

    Τα “GPS brogue shoes” αποτελούν ένα concept design του Βρετανού σχεδιαστή Dominic Wilcox. Εσείς μπορείτε να “ανεβάσετε” έναν προορισμό στα παπούτσια -μέσω USB σύνδεσης από ένα laptop- και αυτά, με τη βοήθεια, ειδικών LEDs, θα αναλάβουν να σας καθοδηγήσουν.

    Το αριστερό παπούτσι έχει έναν αισθητήρα κάτω από το τακούνι του, ο οποίος ενεργοποιείται ακουμπώντας το δεξί παπούτσι σ’ αυτόν. Κατόπιν, πάντα το αριστερό παπούτσι, με ειδικά LEDs, σας δείχνει ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρετε κάθε φορά.

    Το δεξί παπούτσι δείχνει τη διανυόμενη απόσταση με μία μπάρα προόδου από κόκκινα LEDs που φωτίζονται όσο πλησιάζετε στον προορισμό σας.

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να προσέχετε μη σκοντάψετε κάπου, καθώς θα κοιτάτε όλη την ώρα τα… πόδια σας. Αλλά κάθε τεχνολογική καινοτομία έχει και τις “αδυναμίες” της, δε συμφωνείτε;

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles