18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα παράνομα downloads για το «προφητικό» Contagion… εκτοξεύτηκαν!

    Τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε κι στην χώρα μας τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα Νέος Κορονοϊός – COVID-19. Όλοι θα πρέπει βέβαια να δείξουμε μεγαλύτερη σύνεση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αφήσουμε τον πανικό στην άκρη. Με το ξέσπασμα της πανδημίας (πλέον) που ξεκίνησε από την Κίνα στα τέλη Ιανουαρίου, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέσυραν στη μνήμη τους την ταινία Contagion (Ελλ. Τίτλος: Πανδημία), ένα φιλμ του Steven Soderbergh το οποίο ουσιαστικά περιγράφει με πολύ μελανά χρώματα μια παρόμοια κατάσταση όπως αυτή που ζούμε σήμερα (περισσότερα για αυτήν και τις ανατριχιαστικές ομοιότητες της με την πραγματικότητα εδώ).

    Αυτή η ταινία (όσο αδόκιμο) και εάν ακούγεται σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες ώρες, έγινε… viral! Ενδεικτικό είναι ότι από το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου το Contagion τα downloads της pirated version του Contagion πραγματικά… εκτοξεύτηκαν! Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου το Contagion κατέβαινε από torrent sites περίπου 200 φορές την ημέρα, ενώ μετά τις 25/1 το νούμερο αυτό άγγιξε σε κάποια φάση τα 1500 downloads την ημέρα. Όταν δε μάλιστα ο ιός έκανε την εμφάνιση του στις Η.Π.Α, τότε το παραπάνω νούμερο εκτοξεύτηκε στα 18.000 downloads την ήμερα! Αν και είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση να καταμετρηθεί το πόσες φορές έχει κατέβει η ταινία του Steven Soderbergh, παρόλα αυτά στην υπηρεσία iTunes rentals σκαρφάλωσε στη θέση 15 όταν πριν από μερικές μέρες ήταν ούτε καν στη θέση… 100.

    Η αιτία βέβαια για την έξαρση των pirated downloads του Contagion οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε στο Netflix ή στο HBO, για αυτό και συνέβη αυτή η έκρηξη. Ας ελπίσουμε ότι σε λίγο καιρό θα παρακολουθούμε λίγο πιο… happy ταινίες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles