13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα πατίνια της Lime… πάνε Παλλήνη

    Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Lime και του Δήμου Παλλήνης τον Σεπτέμβρη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία για μια πιο μόνιμη παρουσία της Lime στην πόλη. Από την 1η Νοεμβρίου, οι δημότες της Παλλήνης θα έχουν πλέον την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα πατίνια της Lime καθημερινά για τις σύντομες διαδρομές τους στην πόλη.

    Η Lime είναι μια καινοτόμος εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 120 πόλεις, σε 30 χώρες και 5 ηπείρους. Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια που διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, και είναι διαθέσιμα σε όποιον κάνει λήψη της εφαρμογής της. Μέσω της εφαρμογής, ο οδηγός μπορεί να εντοπίσει το κοντινότερο διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει για τη διαδρομή του. Το κόστος ξεκλειδώματος είναι 1€ στο οποίο προστίθεται μια μικρή χρέωση ανά λεπτό, ενώ δεν υπάρχουν σταθμοί στάθμευσης στην πόλη.

    Lime Photo-0376

    Τα ηλεκτρονικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 20χλμ/ώρα, λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όσους έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη. Το βράδυ, τα πατίνια συλλέγονται και επαναφορτίζονται απο την τοπική ομάδα της Lime. Πρόκειται για έναν έξυπνο και καινοτόμο τρόπο μετακίνησης στην πόλη, φιλικό προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα ευχάριστο. Οι τοπικές ομάδες της Lime αναλαμβάνουν τη συντήρηση, την επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου στην πόλη.

    Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία “είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε πλέον τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime διαθέσιμα σε καθημερινή βάση για τους πολίτες της Παλλήνης. Υποστηρίζουμε θερμά κάθε μορφή  ηλεκτροκίνησης και πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρικά πατίνια θα βοηθήσουν σημαντικά την πόλη μας να γίνει πιο πράσινη και φιλική προς όλους καθώς θα ενθαρρύνουν όλο και περισσότερους πολίτες να τα χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους στην πόλη, αφήνοντας τα αυτοκίνητα στο σπίτι.”

    Ο  Alessio Raccagna, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για Ελλάδα και Ιταλία, δήλωσε επίσης για τη σύμπραξη: «ο Δήμος Παλλήνης επικοινώνησε μαζί μας τον προηγούμενο μήνα με σκοπό να συνεργαστούμε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες του Δήμου παρέχοντας πατίνια και δωρεάν κράνη. Τώρα επεκτείνουμε αυτήν τη συνεργασία, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με τον Δήμο, και να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες της Παλλήνης».

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles