23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Smartphones πλήττουν τη δημοτικότητα της TV: 3 ώρες και 35 λεπτά αφιερώνουν οι καταναλωτές ημερησίως στο κινητό τους

    mobile-teenagers1

    Λεπτά από το χρόνο που αφιερώνουν ημερησίως οι πολίτες για να παρακολουθούν τηλεόραση “κλέβουν” τα Smartphones και οι υπόλοιπες mobile συσκευές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του eMarketer’s, οι πολίτες το 2018 θα αφιερώνουν, κατά μέσο όρο ημερησίως, σχεδόν 3 ώρες και 50 λεπτά στην τηλεόραση, ενώ με το κινητό τηλέφωνο τους θα ασχολούνται περίπου 3 ώρες και 35 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, η τηλεόραση θα παραμείνει και κατά το τρέχον έτος η συσκευή που θα αποσπά περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητα του πολίτη. Παρόλα αυτά, η δημοτικότητα της τηλεόρασης έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος τηλεθέασης σε ημερήσια βάση το 2012 ήταν στις 4 ώρες και 37 λεπτά. Η κυριαρχία της τηλεόρασης αναμένεται να ανατραπεί από το 2019, οπότε το κινητό τηλέφωνο θα πάρει τη θέση της, με μέσο όρο χρήσης της 3 ώρες και 43 λεπτά, ενώ η τηλεθέαση θα απορροφά 3 ώρες και 42 λεπτά -κατά μέσο όρο ημερησίως.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρόνος, που ο μέσος πολίτης αφιερώνει στο κινητό του τηλέφωνο και τις mobile συσκευές, πιθανότατα πλησιάζει σε ιστορικά υψηλά και αναμένεται, από τα επόμενα χρόνια, να αρχίσει η φθίνουσα πορεία, καθώς υπάρχουν αρκετές τάσεις στον ορίζοντα, οι οποίες θα μπορούσαν να σταματήσουν την αδιάκοπη άνοδο του χρόνου, που αφιερώνουν οι πολίτες  στα κινητά.

    Μια σειρά νέων κατηγοριών συσκευών, όπως τα “έξυπνα” ηχεία, τα “έξυπνα” αυτοκίνητα, τα φορητά και τα ακουστικά VR, θα μπορούσαν να “κλέψουν” από το χρόνο των χρηστών”, αναφέρουν οι αναλυτές. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι διαπιστώνουν μια αυξανόμενη αντίδραση των χρηστών κατά του “υπερσυνδεδεμένου” τρόπου ζωής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles