20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tacos για τους αστροναύτες με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα

    Τα tacos μπορούν να αποτελέσουν ιδανική επιλογή snack για μια βραδιά σχεδιασμένη με φίλους. Πρόσφατα όμως έγιναν σημείο αναφοράς στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου οι αστροναύτες τα κατανάλωσαν με γέμιση από τις πρώτες πιπεριές τσίλι που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα!

    Πιο αναλυτικά, η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, με σχετική ανάρτηση στο twitter, αποκάλυψε τα διαστημικά tacos που δημιούργησε με πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα, μοσχαρίσιο κρέας fajita και επανυδατωμένες ντομάτες.

    Καλλιέργεια στο πλαίσιο ευρύτερου πειράματος

    Βέβαια, πάρα από μερικές στιγμές χαλάρωσης που πρόσφερε στους αστροναύτες η εν λόγω εμπειρία, οι 48 πιπεριές Hatch καλλιεργήθηκαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πειράματος. Οι αστροναύτες φύτεψαν σπόρους Hatch chile σε έναν ειδικό θάλαμο εξοπλισμένο με περισσότερους από 180 αισθητήρες και φώτα LED. Παράλληλα, μια ομάδα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι καλλιέργησε τις πιπεριές σε σχεδόν ίδιες συνθήκες στη γη, προκειμένου να κατανοήσει αν οι συνθήκες στο διάστημα επηρέασαν την ανάπτυξη τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Διάστημα: Ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης “γίγαντας” που επιβίωσε από τον θάνατο του άστρου του

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles