21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    «Ταξιδέψτε» στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κάνοντας εκπληκτικά virtual tour!

    Ύστερα από την πετυχημένη εκτόξευση της SpaceX και την πετυχημένη πρόσδεση της κάψουλας Dragon στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πριν από μερικές ημέρες, όπως ήταν αναμενόμενο αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για τα διαστημικά ταξίδια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 402 χιλιομέτρων.

    Ως γνωστόν, ο ISS αποτελεί το προπύργιο της ανθρωπότητας στην προσπάθεια της να εξερευνήσει το αχανές κι άγνωστο διάστημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες να διεξάγουν ευρείας κλίμακας πειράματα (έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2500) σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων πειραμάτων δεν θα ωφελήσουν μόνο την προσπάθεια εξερεύνησης του διαστήματος, αλλά και τη ζωή κάτω στον πλανήτη μας. Το πλήρωμα της SpaceX, Doug Hurley και Bob Behnken έχουν ήδη σηκώσει μανίκια και δουλεύουν πάνω σε πολλούς τομείς του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και σίγουρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν να βρισκόνται στη θέση τους. Επειδή, δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε αστροναύτες (αν και η Ελλάδα απέκτησε πριν από λίγο καιρό Διαστημική Υπηρεσία) υπάρχουν μια σειρά από virtual tours που μπορούν να μας μεταφέρουν στον ISS από την άνεση του σπιτιού μας. Και μπορεί να σας φαίνεται μικρός, όμως ο ISS έχει το μέγεθος δύο Boeing 747 ή ενός σπιτιού με πέντε κρεβατοκάμαρες που μπορεί να φιλοξενήσει 6 άτομα στο εσωτερικό του! Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο εσωτερικό του σταθμού και να τον εξερευνήσετε από σημείο σε σημείο, όπως ακριβώς κάνετε με το Google Street View (μια κλειστοφοβία σε πιάνει) ή επιλέξτε την Google Earth Experience για ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια. Φυσικά, μπορείτε να χαζέψετε και το εκπληκτικό 4Κ video που ακολουθεί για ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles