14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    TCL IFA 2019 Press Conference: «Δυναμισμός και καινοτομία σε έδαφος… Ευρωπαϊκό»!

    Μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στη φετινή IFA, ήταν αυτή της TCL, η οποία ξεχώρισε για τον δυναμισμό της και της πολύ μεγάλη γκάμα καταναλωτικών προϊόντων τα οποία παρουσιάστηκαν. Μέσα σε κάτι παραπάνω από μία ώρα είδαμε σχεδόν τα… πάντα! Εντυπωσιακές τηλεοράσεις με ποιότητα που αγγίζει τα και εξελιγμένες Sound Bars που αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε στον τομέα του entertainment, το smartphone Plex, το οποίο αποτελεί την πρώτη απόπειρα της δημοφιλούς εταιρείας στην mobile τεχνολογία, εξελιγμένα in-ear ακουστικά κ.ά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που αγγίζουν την κορυφή και που αποδεικνύουν την τεράστια δυναμική για μια εταιρεία, η οποία σιγά σιγά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να κατακτά και τις αγορές της Ευρώπης

    TCL (6)

    Η Press Conference της TCL άνοιξε με τον ιδρυτή και ιθύνοντα νου της εταιρείας, ο οποίος στάθηκε στο πως αντιλαμβάνεται η TCL την έννοια της καινοτομίας. Αν και καλά – καλά δεν έχει συμπληρώσει καν 10 χρόνια λειτουργίας (είναι μόλις… 8 ετών), η TCL βασίζεται σε 4 key aspects που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της, καθώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη εφαρμογών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, επικεντρώνεται σε ανεπτυγμένη τεχνολογία που αφορά το display των οθονών, το 5G και η ανάπτυξη συσκευών που εντάσσονται στο οικοσύστημα του IoT.

    TCL (3)

    Με δύο εργοστάσια στην Κίνα και μία νέα μονάδα στην Ινδία, αλλά και έντονη παρουσία στον κόσμο των sports (θυμίζουμε ότι ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου, Neymar Jr. ανήκει στους ambassadors της γνωστής εταιρείας), κάθε μέρα που περνάει ο Tomson Li και το επιτελείο του επιχειρεί να κάνει πράξη το όραμα της εταιρείας που θέλει ουσιαστικά να κάνει την καθημερινότητα μας πιο «έξυπνη».

    TCL (8)

    Μετά τον ιδρυτή της TCL την σκυτάλη παρέλαβε ο Kevin Wang, CEO της TCL Holdings, ο οποίος στάθηκε στη στενή σχέση που έχει αναπτύξει η γνωστή εταιρεία με την έννοια των interconnected συσκευών, αναπτύσσοντας τόσο το software όσο και το hardware. Με το στέλεχος της εταιρείας να μας δίνει μία πρώτη εικόνα για τη δυναμική των smart τηλεοράσεων της TCL, τη σκυτάλη στη συνέχεια παρέλαβε ο Thiago Abreu, υπεύθυνος του X-Lab, του τομέα δηλαδή που ασχολείται με το R&D νέων συσκευών. Ο Thiago Abreu μας ξενάγησε στον εκπληκτικό κόσμο των smart τηλεοράσεων της TCL, περιγράφοντας τις δυνατότητες τριών τεχνολογιών στο display, της Mini-LED, του 8K που ίσως τελικά να είναι περισσότερο κοντά από όσο πιστεύουμε και του QLED.

    IMG_20190905_145456

    H TCL αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Smart TV στο σύγχρονο (έξυπνο) σπίτι, για αυτό και επικεντρώνεται σε δύο τομείς: Στην υψηλή ποιότητα και στα A.I. features που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα του χρήστη. Ειδικότερα, εξελιγμένα chipsets αναλαμβάνουν να βελτιώσουν την ποιότητα του περιεχομένου (σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα από την μετατροπή του SDR σε HDR content), ενώ σε συνδυασμό με τους ειδικούς αλγορίθμους το αποτέλεσμα είναι απλώς… φανταστικό! Τα δε smart features που φέρουν οι τηλεοράσεις της TCL φλερτάρουν με το Augmented Reality και τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες. Η TCL οραματίζεται την smart TV ως το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού, αποτελώντας το βασικότερο κομμάτι στο puzzle των interconnected ΙοΤ συσκευών, καθώς αυτό που θέλει να περάσει η TCL είναι ότι μέσω των Smart TV της μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά… τα πάντα!

     

    TCL (5)

    Φυσικά και στον τομέα των προϊόντων ήχου, η TCL κάνει πράξη το όραμα της για περισσότερη καινοτομία, με την ύπαρξη της Ray-Danz, μιας unique soundbar, η οποία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή διάχυση του ήχου στον χώρο. Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς τα ακουστικά της (και ειδικότερα η σειρά in-ear ακουστικών ACTV500) διακρίνεται για τα premium χαρακτηριστικά, την εκπληκτικά ποιοτικό ήχο, την αξιοπιστία και την μοναδική αισθητική.

    TCL (7)

    Και η TCL δεν σταματάει μόνο εδώ, καθώς επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, με το Plex να είναι μια πρώτη πολύ σημαντική και πολλά υποσχόμενη προσπάθεια στη μεσαία κατηγορία (περισσότερα για αυτό μπορείτε να βρείτε στο hands-on που σας ετοιμάσαμε από την IFA 2019). Μάλιστα, η TCL είχε έναν ακόμη άσσο στο μανίκι της, καθώς παρουσίασε ένα foldable με butterfly hinge μηχανισμό, το οποίο μπορεί να είναι σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο αποτελεί απόδειξη για τις φιλοδοξείς της γνωστής εταιρείας. Και επειδή στην TCL αρέσει η εξέλιξη, είδαμε και AR glasses!

    TCL (2)

    TCL (1)

    TCL (4)

    TCL (10)

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η TCL βασίζει το μοντέλο λειτουργίας της πάνω στον άξονα της εξέλιξης και της καινοτομίας. Δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τεχνολογικά προϊόντα που έχουν ένα και μόνο στόχο να κάνουν τη ζωή μας περισσότερο έξυπνη και την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles