23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    TCL NxtPaper 11 Hands-On Review: «Can’t take my eyes off you»!

    Η TCL είναι ένα brand που σίγουρα έχει βρει την χρυσή τομή στη Value for Money κατηγορία, παρουσιάζοντας mobile συσκευές οι οποίες όχι μόνο είναι αποδοτικές, αλλά παράλληλα κάνουν καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη μας. Πέραν όμως της κυριαρχίας της στο κομμάτι του VfM, η TCL είναι γνωστή και για την τεχνολογία των displays που φέρουν την υπογραφή της. Αποτελώντας μια εκ των κορυφαίων παραγωγών displays στον κόσμο, τα panel της χρησιμοποιούνται εκτός από smartphones και tablets στις Smart TVs των κορυφαίων κατασκευαστών (LG, Samsung κ.ά.).

    Έχοντας αυτή την τεχνογνωσία στη φαρέτρα της, η TCL επιχειρεί να ενδυναμώσει το προϊοντικό portfolio της στην κατηγορία των smartphones και tablets, εισάγοντας την επόμενη γενιά της τεχνολογίας NxtPaper (version 2.0). Προσφέροντας εντυπωσιακή προστασία για τα μάτια, με τη δυνατότητα της μετατροπής της οθόνης του tablet ή του smartphone σε ένα είδος σελίδας «βιβλίου», τα οφέλη της τεχνολογίας NxtPaper είναι πολλαπλά. Συγκεκριμένα, η εν λόγω τεχνολογία όχι μόνο κάνει καλό στην όραση μας (μειώνοντας αισθητά την κούραση του ματιού), αλλά παράλληλα βοηθάει σημαντικά στην ενεργειακή διαχείριση και στη βελτίωση της αυτονομίας. Η TCL πρόσφατα κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το TCL NxtPaper 11, ένα δυναμικό budget-friendly tablet, που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την πρόθεση της κινεζικής εταιρείας να «κυριαρχήσει» και στα Value for Money tablets (πέραν των smartphones της).

    Love @first sight!

    Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι η πραγματικά εντυπωσιακή συσκευασία του NxtPaper 11, η οποία θυμίζει τόμο βιβλίου! Ανοίγοντας την μπορούμε να βρούμε εκτός από το tablet, τόσο μια πάντοτε χρήσιμη προστατευτική θήκη, όσο και το πενάκι T-Pen, το οποίο αδιαμφισβήτητα δίνει μια νέα διάσταση στη χρήση του NxtPaper 11. Το tablet με το που αντικρίζεις είναι δύσκολο να του αντισταθείς, καθώς είναι εμφανές ότι η σχεδιαστική ομάδα της TCL έκανε εξαιρετική δουλειά στο να δημιουργήσει ένα tablet που είναι πανέμορφο εμφανισιακά.

    Αδιαμφισβήτητα, τo sleek design του TCL NxtPaper 11 βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς διαθέτει ένα πραγματικά λεπτό σώμα (με το πάχος του να ανέρχεται μόλις στα 6.9mm), ενώ με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του («ζυγίζει» μόλις 462 γραμμάρια), πραγματικά χαίρεσαι να το κρατάς! Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το tablet της TCL δεν «κουράζει», ακόμη και ύστερα από αρκετή ώρα που βρίσκεται στα χέρια σας. Το TCL NxtPaper 11 είναι τόσο stylish και λεπτεπίλεπτο που καθίσταται ιδανικό για τους λάτρεις της απαιτητικής mobile καθημερινότητας, οι οποίοι συνηθίζουν να βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, ενώ το γοητευτικό Dark Grey χρώμα του, αν μη τι άλλο προσθέτει ένα premium feeling στην εξωτερική εικόνα του tablet. Τέλος, το μεταλλικό φινίρισμα του αποτελεί εγγύηση για την υψηλή αντοχή του, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά το νέο tablet της TCL μοιάζει να κοστίζει περισσότερο σε σχέση με την πραγματική τιμή του.

    Η εξωτερική σχεδίαση σίγουρα σε κερδίζει, αλλά όταν πατήσεις το Power ON button και αντικρίσεις το display του, τότε έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση που παραπέμπει σε… έρωτα από την πρώτη ματιά! Άλλωστε, το πιο πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό του NxtPaper 11 δεν είναι άλλο από το εκπληκτικό display του, το οποίο ενσωματώνει πλήρως την state-of-the art και «breakthrough» τεχνολογία που χαρακτηρίζει τα panels της κινεζικής εταιρείας. Σε τεχνικό επίπεδο, το ΝxtPaper 11 διαθέτει οθόνη στις 11 ίντσες, τεχνολογίας IPS NCVIM με ανάλυση 2000 x 1200 pixels FHD+ και ένα screen-to-body ratio που ανέρχεται στο 85% με τα peak brightness levels να αγγίζουν τα 500 nits.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, όλο το focus της TCL είναι στην ανάπτυξη και στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας NxtVision στο display του NxtPaper 11. Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, ο σύγχρονος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 6 ώρες και 37 λεπτά μπροστά από digital οθόνες, πράγμα που σημαίνει τεράστια καταπόνηση των ματιών μας, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων της μπλε ακτινοβολίας. Η αναβαθμισμένη έκδοση (2.0) της τεχνολογίας NxtPaper προσφέρει ένα οπτικό αποτέλεσμα που είναι 150% περισσότερο φωτεινό σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, με το peak brightness level του tablet να αγγίζει τα 500 nits. Παράλληλα, το R&D τμήμα της TCL κατάφερε να μειώσει δραστικά την βλαβερή μπλε ακτινοβολία κατά 61% (ποσοστό που καμία άλλη εταιρεία δεν το έχει καταφέρει), προσφέροντας μοναδική προστασία για τα μάτια του χρήστη, ξεπερνώντας ακόμη και τα ανώτερα επίπεδα αναφοράς των πιστοποιήσεων TUV.

    H δραστική μείωση της κούρασης των ματιών υποβοηθείται σημαντικά και από ένα ακόμη feature που φέρει μαζί της η τεχνολογία, καθώς η λειτουργία anti-glare αποτελεί μέρος των πολλαπλών επιστρώσεων προστασίας που διαθέτει το γυαλί του display. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ενοχλητικές αντανακλάσεις αποτελούν παρελθόν από την εμπειρία που προσφέρει το NxtPaper 11, καθώς με βάση την τεχνική που χρησιμοποιείται το φως που προκαλεί τις αντανακλάσεις στην οθόνη διαχέεται και μεταβάλλεται, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόταση της TCL καθίσταται ιδανική για να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους που κυριαρχεί το ηλιακό φως, προσφέροντας ένα καθαρό αποτέλεσμα ανεξαρτήτως της γωνίας που ο χρήστης κοιτάζει την οθόνη. Παράλληλα, με την ειδική anti-glare επίστρωση εξαφανίζεται και το πρόβλημα των ενοχλητικών δαχτυλιών και των σημαδιών που έχουν το κακό συνήθειο να «παραμένουν» στην πλειονότητα των οθονών που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Και τα ατού του NxtPaper display δεν σταματούν εδώ, καθώς η πρόταση της TCLαποτελεί ότι πιο κοντινό στην αίσθηση ενός βιβλίου σε… physical μορφή! Εάν ανήκετε στους βιβλιοφάγους και κάποια στιγμή είχατε μπει στο δίλλημα για το εάν θα προτιμήσετε ένα e-reader ή ένα tablet, σας έχουμε ευχάριστα νέα καθώς το NxtPaper 11 μπορεί να είναι και τα δύο μαζί! Μέσα από τα settings της συσκευής μπορείτε να εναλλάξετε με on-the-fly τρόπο το Mode στο οποίο βρίσκεται το NxtPaper 11 και έτσι να το μεταμορφώσετε σε ένα digital βιβλίο. Το στοιχείο που το καθιστά ξεχωριστό είναι ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε το book mode, τόσο σε έγχρωμη μορφή όσο και σε grayscale! Ανάλογα με το περιεχόμενο που διαβάζετε (είτε πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο, είτε για ένα κόμικ), ο χρήστης του TCL NxtPaper 11 έχει τη δυνατότητα ορισμού της μορφής που θα έχει το tablet, μεταδίδοντας έτσι μια άνευ προηγουμένου Paper-like αίσθηση στον user. Τέλος, στο παιχνίδι μπαίνει και η ΝxtVision τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια της A.I. προσφέρει ακόμη πιο πλούσια χρώματα και εικόνες που μοιάζουν «ολοζώντανες».

    Πριν ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στο πρωτοποριακό display του tablet της TCL, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Τ-Pen stylus, το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνολογία NxtPaper 2.0,  είναι πραγματικά «must-have», δίνοντας μια πρόσθετη και πιο «δημιουργική» διάσταση στην πρόταση της TCL. Με σούπερ χαμηλό input lag, προσφέροντας 4096 σημεία πίεσης και κορυφαία απόκριση, νομίζουμε ότι συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις εντυπωσιακές δυνατότητες του TCL NxtPaper 11 που έχουν σχέση με το display του.

    Eye-candy performance!

    Πέραν του ομολογουμένως επαναστατικού display του, η TCL «επένδυσε» και στο αξιόλογο performance. Συγκεκριμένα, στην «καρδιά» του NxtPaper 11 βρίσκεται ένα ΜΤΚ Helio P60T, ένα octa-core chipset, το οποίο σε συνδυασμό με τα 4GB RAM και την Imagination PowerVR GE8320 GPU, μπορεί να φέρει εις πέρας με άνεση τα tasks που συνηθίζουν να αφορούν στην digital καθημερινότητά όλων μας, τόσο στο κομμάτι της δουλειάς, της επικοινωνίας και των social media όσο και του entertainment. Και μιας και αναφερθήκαμε στη διασκέδαση το tablet της TCL διαθέτει επίσης πολύ προσεγμένο ήχο, καθώς έρχεται με Quad σύστημα ηχείων και τεχνολογία Sound Booster (διπλασιάζει την ένταση στο 200%) με φανταστική απόδοση του μπάσου, το οποίο δύναται να χαρίσει μια ανεπανάληπτη ηχητική εμπειρία που θυμίζει… κινηματογραφική αίθουσα.

    Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, εδώ η συσκευή έρχεται με 128GB storage, όμως η ύπαρξη της microSD slot, σας επιτρέπει να εκτοξεύσετε τον διαθέσιμο χώρο του NxtPaper 11 στο 1TB! Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Value for Money tablet της κινεζικής εταιρείας διαθέτει μια κάμερα στο πίσω τμήμα του με ανάλυση στα 8MP, καθώς επίσης και μια εμπρόσθια κάμερα στα 8MP, η οποία διαθέτει ultra-wide φακό με FoV στις 100 μοίρες, ο οποίος επιτρέπει μεγαλύτερη σύλληψη του περιβάλλοντος χώρου. Σε ότι έχει να κάνει με το software, η επιλογή του Android 13 αν μη τι άλλο χαρίζει ευελιξία και επιπλέον ασφάλεια με τα πιο πρόσφατα updates της Google, ενώ στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, το tablet της TCL υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Wi-Fi display και Bluetooth 5.0.

    Τέλος, η TCL δεν θα μπορούσε να μην δώσει βαρύτητα και στον παράγοντα της αυτονομίας, καθώς η μπαταρία με χωρητικότητα στα 8.000mAh αποδεικνύεται ένα… «μικρό κτήνος». Σύμφωνα μάλιστα με τις δοκιμές των υπευθύνων της TCL, το NxtPaper 11 δύναται να κρατήσει ακόμη και 10 ώρες συνεχόμενου online streaming, ενώ στα Plus προσθέστε ότι υποστηρίζει δυνατότητα για reverse charging.

    The Eyes never… lie!

    Χωρίς αμφιβολία, το TCL NxtPaper πρόκειται για το κορυφαίο Value for Money tablet της αγοράς. Με δυνατότητες και λειτουργίες στο κομμάτι του display που είναι αξεπέραστες, πολύ καλή κατασκευή και άκρως ικανοποιητικό performance, η TCL κατάφερε να δημιουργήσει το tablet που είναι η επιτομή του VfM, καθώς με μόλις 279 ευρώ, οι users μπορούν να καλύψουν πλήρως και αποτελεσματικά όλο το φάσμα της digital καθημερινότητας τους. Εάν ήταν να το χαρακτηρίσουμε με μια φράση, το TCL NxtPaper είναι… «χάρμα οφθαλμών»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles