18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Τεχνητή νοημοσύνη παντού! Δικό της AI chatbot αποκτά και η CIA

    Η CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα έχουν σύντομα ένα δικό τους AI chatbot παρόμοιο με το δημοφιλές ChatGPT της OpenAI. Το πρόγραμμα θα εκπαιδευτεί με δημόσια διαθέσιμα data, προσφέροντας και πηγές παράλληλα με τις απαντήσεις του, προκειμένου οι πράκτορες να μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητά τους.

    Με το νέο εργαλείο οι πράκτορες θα είναι σε θέση να αναζητούν πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις παρακολούθησης και να συνοψίζουν πλήθος δεδομένων. “Στη συνέχεια, μπορούν να πάνε στο επόμενο επίπεδο και να συνομιλούν, κάνοντας ερωτήσεις στα μηχανήματα. Η CIA δεν έχει διευκρινίσει ποιο εργαλείο AI (αν υπάρχει) χρησιμοποιεί ως βάση για το chatbot της. Μόλις το εργαλείο είναι διαθέσιμο, ολόκληρη η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ των 18 υπηρεσιών θα έχει πρόσβαση σε αυτό. Ωστόσο, οι νομοθέτες και το κοινό δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

    Οι επικεφαλής ενημέρωσαν ότι το chatbot θα ακολουθήσει τους νόμους περί απορρήτου που ισχύουν στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν έγινε σαφές με πιο τρόπο η κυβέρνηση θα το προστατεύσει από διαρροές στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Ομοσπονδιακές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένης της Μυστικής Υπηρεσίας) και αστυνομικοί έχουν συλληφθεί να παρακάμπτουν εντάλματα και να χρησιμοποιούν εμπορικές αγορές για να αγοράσουν δεδομένα, όπως τοποθεσίες τηλεφώνων, τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί τεχνικά να περιγράψει ως ανοιχτού κώδικα.

    Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προχωρήσει με το εργαλείο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την Κίνα, η οποία έχει δηλώσει ότι θέλει να ξεπεράσει τους αντιπάλους της και να γίνει ο de facto ηγέτης της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο μέχρι το 2030.

    Διαβάστε επίσης:

    Xiaomi 13T: Το smartphone που “ξυπνάει” τον καλλιτέχνη μέσα σας!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles